Svigerfar skal have Weber

Og uret er radiostyret, så du altid er sikker på at have den helt nøjagtige visning af klokkeslættet, understregede sælgeren hos den isenkræmmer, hvor jeg var inde for at købe en gave til min svigerfar, der fylder 60 år i næste uge.

Mænd på 60 er bare så svære at finde på gaver til, men det var lykkedes min kone at få et relevant ønske ud af min svigermor, for hun havde gennem flere år iagttaget, at svigerfar blev mere og mere interesseret i at følge med i vejret og forudsigelserne af det. Derfor måtte en moderne vejrstation med måling af stort set alt, der overhovedet kan måles, være en god gaveide til ham.

Før mit besøg hos isenkræmmeren var mit kendskab til vejrstationer temmelig begrænset, så jeg forestillede mig, at de var langt dyrere, end det faktisk er tilfældet. På forhånd havde min kone og jeg budgetteret med, at når det nu var en rund fødselsdag, måtte vi nok regne med mindst tusinde kroner til en gave, men den vejrstation, jeg valgte at købe, kostede såmænd ikke mere end ca. 300 kr.

Jeg spurgte ekspedienten, om han havde et godt tilbud, der kunne passe ind i den økonomiske ramme, vi havde kalkuleret med. Ja, sagde han straks, vi har lige fået en helt ny type terrassevarmer, som jeg synes er betydeligt mere fiks end de mere end to meter høje stativer, man normalt ser.

Den nye her brænder også på gas, men den er beregnet til at stå på et terrassebord og er ikke højere, end at den lige akkurat kan sender sine varmestråler skråt nedad fra “hatteskyggen” i toppen af den, fortalte ekspedienten.

Jeg kunne godt se, at den var fiks, og samtidig kunne jeg huske, at mine svigerforældre i forvejen har en af den traditionelle type terrassevarmere. Det kunne jeg huske meget tydeligt, fordi jeg sidste forår havde hjulet svigerfar med at fjerne ret omfattende spor af rust på apparatet. Så de kunne med andre ord nok godt trænge til en ny, og den passede fint i pris, da mine svigerforældre jo i forvejen har både gasflaske og regulator.

Så var gaven på plads, og der kom heldigvis ingen skår i glæden over at have det overstået, da jeg kom hjem og viste min kone resultaterne af mit indkøb. Hun syntes også, at det var en glimrende ide, og det hele blev da bare bedre, da hendes søster samme aften ringede for at spørge, hvad vi ville give svigerfar i gave.

Min kone fortalte om de to ting, vi allerede havde købt, og søsteren drog et lettelsens suk, for hun havde været lidt bange for, at de og vi måske fandt på det samme, for de havde tænkt at give svigerfar forskelligt udstyr til den Weber gas grill, han er så glad for at bruge om sommeren.

Så alt i alt var det altså lykkedes os at finde på relevante gaver til min svigerfar, og nu håber vi bare, at han bliver glad for dem, når fødselsdagen skal fejres næste lørdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *