Danske kontorer er støvede

Er du klar over, hvor støvet det bliver på et hvilket som helst kontor? Du ved måske godt, at papir samler støv. Desværre er vi ikke blevet helt papirløse endnu. Det er dog ikke kun papir og arbejdsborde, der samler støv. Ser du godt efter, så vil du se, at også ledninger og desk tops samler støv. Ikke kun PC’ernes skærme. Også bag på dem. Der hvor ventilationen ofte sidder. Lamper samler støv. Og ja, jeg behøver ikke at nævne kontorstolene, printerne, papirkurvene eller makulatoren.

Kan medføre sygdomme

Bliver dette støv ikke fjernet, så risikerer du, at medarbejdere bliver syge. Og ja, du ved også, at nogle måske kan have støvallergi. Det er derfor meget vigtigt, at dine kontorfaciliteter bliver gjort grundigt rent. Naturligvis skal du derfor finde et rengøringsfirma, som har den særlige viden, der skal til, så kontoret bliver holdt rent. Desværre er det ikke alle rengøringsfirmaers personale, der har den nødvendige viden. Derfor skal du måske lede efter et firma, der kun beskæftiger sig med erhvervsrengøring. Rengøring i erhvervslokaler – især i kontorer – kræver nemlig viden om både selve rengøringen og om midlerne, der skal anvendes, så PC’ere, ledninger og andet kontorudstyr nemt kan holdes frit for støv. Det er derfor, at firmaer, der har specialiseret sig i erhvervsrengøring, oplærer deres personale, inden de kommer ud til firmaets kunder.

Den vigtige uddannelse

Oplæringen finder naturligvis sted, så nyt personale kan lære, hvordan de skal bruge deres krop under rengøringen, så de ikke får fx rygskader eller andre skader. Den finder også sted, så personalet lærer at ’se’, hvor støv og snavs gemmer sig: I papir og på PC’ere på kontorer. I sengelinned på hoteller mv.

Det er derfor ikke altid tilstrækkeligt bare at lede efter et rengøringsfirma i Risskov – eller hvor du nu holder til. Hvis du gør det, så må du bruge lidt tid på at læse på de forskellige sites, du finder. Du skal nemlig kunne se, om det pågældende firma virkeligt kan leve op til de krav, som du er nødt til at stille til det. Du vil nemlig ikke have trætte og syge medarbejdere på dit kontor. (Jo, støv og snavs fører til trætte og syge medarbejdere!) Du vil heller ikke have utilfredse kunder på dine hotelværelser. Intet er værre end at komme ind på et hotelværelse og finde ud af, at der er støv i hovedpudebetrækket!

Pedantisk er faktisk det sundeste

Du synes måske, at jeg er pedantisk – måske endda hysterisk. Det må du da gerne. Jeg ved bare, at hvis der er støvet på en arbejdsplads eller i et hotelværelse, så får brugeren det ubehageligt grundet indeklimaet. I det ene tilfælde fører det til flere sygedage – og tab for virksomheden. I det andet tilfælde fører det til tab af kunder og dermed er den onde spiral mod lukning af hotellet begyndt.

Vær derfor ikke ’tolerant’ når du stiller krav til det rengøringsfirma, som skal sørge for rengøringen i din virksomhed. Er du ’tolerant’ og slækker på dine krav, så vil det medføre utilfredshed, økonomisk tab og ubehagelige skænderier – enten mellem dig og medarbejderne eller dig og kunderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *