Måske Tyrkiet billigt?

Så er dagsordenen sat: I skal finde stedet, hvor I skal på ferie til sommer. Du og din ægtefælle ved godt, at der bliver skænderier imellem børnene. Men lidt slik i skålene inde på stuens bord kan nemt løsne for de skingre stemmer – og i sidste ende, så er det jo dig og ægtefællen, der bestemmer. Men lige nu er der godt nok skingre stemmer, som fortæller dig, at der er to ønsker: Det ene går ud på, at I skal på luksusferie til Ægypten. Det andet går ud på, at I skal bo i et kæmpe hotelresort et sted i Tyrkiet. I kommer til at fnise lidt af børnenes skænderi: Ægypten eller Tyrkiet.

Spændende forslag

Det er spændende forslag. Den arabiske verden er tiltrækkende. Men også farlig. I kender intet til muslimsk livsstil. Så måske vil det være en god introduktion til den del af kloden: I skal lige kigge på, hvad der findes af charterrejser til Ægypten, inden I beslutter jer for, hvor I skal tilbringe sommerferien. Ægypten synes så langt væk. Tyrkiet synes at være lidt mere ’europæisk’. I ved det dog ikke. Jo, I har læst om den politiske situation i Tyrkiet. Om forbindelser mellem lederskabet dér og i Rusland. Det skræmmer jer lidt.

Tyrkiet er et fint feriemål

Men det skal altså ikke afholde jer fra også at kigge på flyrejser til Tyrkiet her. I har faktisk set, at I kan finde mange billige rejser her: https://www.rejsepriser.dk/billige-rejser/ dertil. Turisme er nemlig en mærkelig branche: Den kan få dig til at glemme alt om de store problemer i verden. Også selv om du befinder dig et sted, der ligger ret tæt på et af de punkter, hvor konflikterne hersker. Fx i Tyrkiet.

Nu er Tyrkiet et kæmpestort land – geografisk. Der er lang afstand fra de steder, hvor europæiske turister opholder sig til konfliktpunkterne. Og der er ingen grund til bekymring, hvis valget falder på en rejse til Tyrkiet.

Har I overvejet afbudsrejser?

Men hvad med de afbudsrejser med hotel og fly, der tager jer til Ægypten? De billeder, som I kan se, beskriver jeres logi, er jo rigtigt lækre. Der er flot. Der er alt, hvad I behøver: Aktiviteter for børn og unge. Udflugter til pyramiderne. Tilbud om at ride på kameler. Men hvordan er virkeligheden dernede? I er nysgerrige og har meget stor lyst til bare at tage en beslutning uden at lytte til jeres børns argumenter. Ægypten. Et land med en lang, lang historie om faraoer, smukke dronninger, Romerriget og revolution og naboskab med Israel. Det er fristende.

Alligevel vil I nok vælge den sikreste løsning: En af de mange rejser til Tyrkiet, som I har flirtet med i lang tid, ryger op på jeres prioriterede liste. Den indeholder også tilbud om at komme ud at ride. Godt nok ikke på kameler, men heste. Det vil jeres store datter elske. Den indeholder tilbud om at komme med en professionel fisker ud på havet, hvilket jeres søn vil være helt vild med. Den viser, at I skal bo i en lille selvstændig lejlighed, hvilket du selv vil holde af. Det der med buffetmorgenmad er ikke lige dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *