Georg Jensen

I oktober sidste år blev jeg mormor. Det er mit første barnebarn. Og jeg fyldes med en inderlig glæde og dyb følelse af lykke, når jeg er på besøg hos min datter og får lov til at sidde med mit barnebarn i min favn. Det er en ubeskrivelig følelse, som går meget længere end bare til kærlighed. Måske er det noget med, at jeg ser en fortsættelse af den slægt, jeg kommer fra. Måske er det noget med, at jeg føler mig så ærbødig overfor livet. Jeg ved det ikke. Det er bare lykke. Det er helt sikkert ikke den samme lykke, som min datter og hendes barns far føler. Det er en anden følelse. Det forstår jeg nu.

Forstår min mor nu

Jeg forstod ikke min egen mor, dengang hun talte til mig om det. Jeg forstår hende, måske bedre nu. Min datter og hendes kæreste er en lille, lykkelig familie nu. De har meget at lære. Og det har jeg også. Jeg skal lære at lade være med at blande mig og give for mange gode råd. Det er svært. Men jeg finder mig i det og vælger helt bevidst bare at forkæle dem så meget, jeg kan. Det er slet ikke svært. Den lille, nye familie har mange udgifter, så et lille supplement til babyens garderobe er altid velkommen.

Bestik fra Georg Jensen

Eller fx som forleden, da jeg var henne og besøge dem, og jeg gav dem et yndigt, lille Georg Jensen bestik til barnet, blev de rigtigt glade. Barnet bliver stadigvæk ammet, men der kommer et tidspunkt meget snart, hvor de skal lære at få mos overalt i køkkenet, og at barnet ikke bryder sig om at blive madet. De skal lære at lege flyvemaskine. De skal lære så mange ting. Og tiden går hurtigt, så da jeg dukkede op med bestikket, blev de lidt overraskede.

Georg Jensen er et kendt dansk designfirma, der især er kendt for deres sølv- og smykkedesign.

Firmaet blev grundlagt i 1904 af billedhuggeren Georg Jensen. Han åbnede en lille butik på Bredgade i København, hvor han solgte sine egne sølvsmykker og brugskunst.

Udover Georg Jensen selv, var der i begyndelsen tilknyttet en række anerkendte kunstnere og designere. Blandt de mest kendte var Johan Rohde, Harald Nielsen og Kay Bojesen.

Georg Jensen-design blev hurtigt populært og efterspurgt internationalt. Smykkerne var kendetegnet ved en organisk, skandinavisk stil med inspiration fra naturen.

I dag er Georg Jensen et verdenskendt brand inden for eksklusivt design. Sortimentet er udviddet til at omfatte sølvtøj, ure, briller og porcelæn. Men den gedigne kvalitet og unikke designstil præger stadig kollektionerne.

Georg Jensen har stadig base i København, men har i dag over 200 forretninger i hele verden. Det er stadig et førende dansk designhus med stor international gennemslagskraft.

Jeg fortalte dem, at jeg ikke vil give dem gode råd og formaninger, men at jeg bare vil være på forhånd med deres behov. Og jeg ved, hvad det vil sige at have en baby, der vokser og kræver. Jeg har haft 3 af dem. Så hvis de ikke synes, at de får brug for bestikket, så kom efter mig om nogle få måneder. Jeg ved, jeg har ret. Og jeg nyder at kunne give dem de små gaver.

Det er isenkram

Et bestik til en baby er en fin, lille gave og reelt isenkram. Det er måske ikke en nødvendighed. Man kan klare sig med en almindelig lille ske til at begynde med. Men er det ikke bare vidunderligt at kunne få en god oplevelse sammen med barnet. Nyde, at designet passer til den lille mund og den lille sjæl. Samtidigt med, at designet er flot?

Jeg synes, at det er en god gave, jeg har givet mit barnebarns forældre. De kommer til at sætte pris på det. Og det bedste er, at bestikket ikke er skrøbeligt. Det tåler alt: At blive smidt på gulvet at komme i opvaskemaskinen, og at far tager det i munden, så der kan komme lidt konkurrence om, hvem der skal have den næste mundfuld is.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *