Alt til både varme og dyr

Der er sådan ca. kun tre uger til jul. Og alle er ved at gå i panik. Der skal laves rejseplaner. Vi skal jo være sammen med familien. Nogle kommer langvejs fra. Andre bor i den næste lille flække.
I skal hjem til det lille nedlagte landbrug, hvor svigerforældrene har etableret et lille projekt med opdræt af fjerkræ og dørsalg af øko-æg. Det er sådan på hobby basis, men det virker. Ja, din svigerfar har da lagt al sin kærlighed til den larmende fugl ind i hønsehuset, da han byggede det.

Det tog sin tid

Du kan godt huske, at han brugte lang tid på at vælge materialer til selve konstruktionen, som fuglene bor i. Derefter var det noget med at finde foderskåle og drikkekar. Og strøelse. Han har fået bygget et fint hønsehus, og han har nemt ved at kunne finde æggene, der bliver lagt. (Jo, svigermor er god til omeletter!)  Det har bare været lidt for kedeligt for dig altid at skulle høre i timevis på hans snak om sine fjerkræ. Men hvad gør man ikke for at bevare et godt forhold til svigerforældrene?

Du har i hvert fald forsøgt at være mere vidende i år, så besøget ikke ender i envejskommunikation, hvor du bliver belært om forskellige hønseraser og fordele og ulemper ved dem. Nogle er for små – og producerer ikke mange æg. De producerer til gengæld nogle af de bedst smagende æg. Andre er store i det og kræver derfor mere plads. Det kan blive et problem inde i hønsehuset, hvor der ofte vil være slagsmål!

Landbutikken har også brænde

I år har du kigget på forskellige sites, der handler om små landbrug og hønsehold. Og du har sat dig meget mere grundigt ind i, hvad din svigerfar egentlig bør fodre sine fjerkræ med.

Du skal selvfølgelig ikke fortælle din svigerfar, at det var lidt af et tilfælde, at du fandt det der site med forskelligt udstyr til fjerkræ. Næh, det var faktisk da du skulle til at bestille træpiller til jeres fyr, at du kom til at trykke på den forkerte knap på sitet. Og vupti, så læste du om foder, drikketrug og redekasser til fjerkræ.

Naturligvis fandt du hurtigt tilbage til sitets side, hvor der er salg af træpiller. Du fik bestilt pillerne I får brug for her til vinter – og ja, så vendte du faktisk tilbage til siden der omhandlede fjerkræ. Du fik da også sendt et link til din svigerfar. Måske ville han være interesseret i at kigge på den. De der kræ er jo hans store hobby. Og ja, du har vist ham, at du interesserer dig for hans hobby. Nej, fjerkræ er ikke din hobby. Men det betyder jo ikke, at du ikke kan vise interesse for andres hobbyer på et lidt andet plan. Du behøver ikke at gå med ud i hønsehuset, når de skal fodres.

Du behøver heller ikke at være med til at samle æg ind og få skallerne rengjorte, så kunderne ikke væmmes ved at købe frisklagte æg. Håndteringen af fjerkræene kan din svigerfar få lov til at udføre i fred og ro. Du hjælper gerne med de mere ’administrative’ ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *