Vinduer

Min lillebror er lidt af en handyman, men umiddelbart ligner han bestemt ikke en, hvor hænderne er skruet rigtigt på, men han har evner og interesser for gør det selv verdenen, og vi har ofte i familien holdt vejret, når han har fremlagt sine projekter. Vi har ikke grinet af ham, men vi har nok alle tænkt vores! Det nyeste projekt er, at han på en tvangsauktion har købt et misligholdt hus, selvfølgelig for billige penge, men da jeg så huset, kunne jeg konstatere, at huset virkelig var i en dårlig stand. Formålet med huset, som ligger langt ude på landet, er ifølge min bror at renovere det for senere at leje det ud til mennesker, som holder af naturen, fred og ro.

Selv om min bror er en dygtig fritidshåndværker og har haft succes med de fleste af de projekter, han har begivet sig ud i, er hans sans for kvalitet og design ikke helt opdateret. Det er ikke sådan, at han pr. definition vælger billige løsninger, men han har svært ved at se den harmoniske sammenhæng mellem bygningernes udseende og farver og form især på vinduer og døre.  Den opgave har jeg hjulpet ham med adskillige gange, men denne gang er opgaven svær.

Med hensyn til farven på huset fandt jeg hurtigt en løsning, men mit problem var at finde ud af passende vinduer og døre, da alt jo skulle passe sammen og udstråle ro og harmoni. Efter at have surfet på nettet i flere forskellige webshops, som sælger vinduer og døre, blev jeg dog heldigvis klogere! Jeg kulle ikke have noget klinket der – jeg valgte i stedet at handle hos eksperter i udskiftning af vinduer og døre.

Jeg forestillede mig det gamle hus, sandblæst og gråmalet og blev enig med mig selv om, at mahogni vinduer ville sætte et indbydende og spændende præg på huset.

Da min bror blev indviet i ideen, var han ikke helt enig, han ville først undersøge, om disse mahogni vinduer blev leveret med termoruder, altså om termoruder var inkluderet i prisen, og dernæst om det var sidehængte vinduer, detaljer jeg slet ikke har beskæftiget mig med, jeg har bare koncentreret mig om husets udseende. Nu har jeg så søgt på firmaets hjemmeside og kan konstatere, at mahogni vinduerne leveres med termoruder, og at der kan vælges mellem sidehængte og topstyrede vinduer, prisen er stort set den samme.

I morgen skal jeg ud til det faldefærdige drømmehus for at møde min bror, heldigvis har jeg nogle konkrete forslag med til ham med hensyn til vinduer, både i forhold til økonomi, holdbarhed og stil. Jeg er sikker på, han er enig i mine forslag og vil sætte pris på mit arbejde med at finde det rigtige til det hus, han fra nu af skal bruge en masse tid på. Efter i morgen kan jeg begynde at glæde mig til, at lillebro anmoder om min hjælp til selve indretningen af huset, hvilket jeg selvfølgelig vil sige ja til, for det er alt andet lige mere spændende og udfordrende end at sidde og kigge på topstyrede og sidehængte vinduer.

Jeg tror – uden at vide det med sikkerhed – at vi ender med enten KPK vinduer eller Rationel vinduer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *