Større muskler og proteinpulver

Hvorfor ser man mange bodybuildere der gerne vil have større muskler bruge proteinpulver? Det vil vi se nærmere på i denne tekst omkring proteinpulver og muskelopbygning.

Hvis man vil have større muskler, så er det vigtigt at forsyne kroppen med de nødvendige næringsstoffer. Det er derfor vigtigt, at man følger en fornuftig og velkonstrueret diæt, hvor man ligger i kalorieoverskud, samt får dækket sit behov for protein. Specielt det med at få tilstrækkeligt med protein spiller en meget afgørende rolle. Muskler er opbygget af protein, og får man ikke tilstrækkeligt med protein via kosten så får det negative konsekvenser for opbygningen af muskelmasse.

En person som træner hårdt og som ønsker at opbygge større muskler bør indtage i omegnen af 2 gram protein pr. kg legemsvægt på daglig basis, hvis han eller hun vil være sikker på at vokse optimalt. Hovedparten af ens protein bør hovedsageligt komme fra ens diæt, men man kan med fordel supplere kosten med proteinpulver. Der er flere gode grund til at supplere kosten med proteinpulver.

Den mest åbenlyse grund er selvfølgelig, at mange har svært ved at spise sig til nok protein. Her kan proteinpulver være en hjælpende hånd. Proteinpulver kan indtages på mange måder. Man kan eksempelvis benytte proteinpulver shakes som mellemmåltider sammen med et stykke frugt, eller man kan ”krydre” ens normale måltider med proteinpulver. Det kunne eksempelvis være ved at blande proteinpulver i ens havregryn om morgenen, eller ved at drikke en proteinpulver shake til et af hovedmåltiderne. Man kan også lave lækre smoothies af proteinpulver, og lade det udgøre et måltid i sig selv. Derudover er proteinrige fødevarer af høj kvalitet ofte meget dyre, og det kan faktisk være en økonomisk gevinst, at dække en del af sit proteinbehov via proteinpulver.

En anden grund til at anvende proteinpulver er, at proteinpulver ofte er ekstremt letfordøjeligt og letoptageligt, hvilket gør proteinpulver ideelt som postworkout meal. Specielt whey proteinpulver har disse egenskaber, hvilket gør whey proteinpulver til et af de mest populære proteinpulver varianter. Det er meget vigtigt, at man får dækket sit behov for protein lige efter træning, og her er det fordelagtigt, at man indtager noget som kroppen ikke skal bruge mange timer på at nedbryde og fordøje. Proteinpulver er som skræddersyet til dette behov.

Derudover har man med proteinpulver mulighed for at manipulere med timingen af optagelsen af proteinet. Hvor whey proteinpulver optages nemt og hurtigt, så tager det længere tid for kroppen at optage kasein proteinpulver. Denne type proteinpulver egner sig derfor godt til indtagelse lige før sengetid. Så er man sikker på, at der er protein til rådighed til de muskelopbyggende processer mens man sover. En engelsk bøf kunne klare denne opgave ligeså godt, men den ligger immervæk noget tungere i maven, end en hurtig proteinpulver shake. Og det er ikke alle som sover godt på fuld mave.

Og som en ekstra luksus, så kan whey proteinpulver, og for den sags skyld også alle de andre proteinpulver varianter, fås i et hav af smagsvarianter, som gør det at indtage en proteinpulver shake til en god oplevelse. I gamle dage smagte proteinpulver mildest talt dårligt, men mange smagsvarianter smager i dag så godt, at mange sammenligner det med at drikke en milkshake. Prøv fx proteinpulver fra www.bodylab.dk. De laver et hav af forskellige og meget velsmagende varianter af proteinpulver.

[box type=”info”] Mere om protein her: http://da.wikipedia.org/wiki/Protein[/box]

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *