Store fladskærme

Kan du aldrig få din tv skærm stor nok, kan jeg huske, at min kone lidt sarkastisk spurgte i forrige uge, da jeg havde besluttet, at nu var det tiden til at få skiftet vores fladskærm på bare 32 tommer ud med en større. Jeg havde fået kig på en 50 tommer skærm, der var på udsalg til en fornuftig pris i en tv-forretning her i byen.

Jeg forsvarede mig med, at afstanden fra den sofa, hvor vi normalt sidder og ser fjernsyn, og til skærmen faktisk var for stor til en skærm på 32 tommer, og så nævnte jeg selvfølgelig også, at det var et usædvanligt godt tilbud under udsalget.

Så min bedre halvdel sukkede bare og undlod at protestere mere. Men jeg må indrømme, at udskiftningen faktisk blev noget dyrere, end jeg oprindeligt havde regnet med. Årsagen var, at da jeg var inde i tv-forretningen for at købe det nye fjernsyn, gjorde sælgeren mig opmærksom på, at det betragteligt større tv selvfølgelig også var en del tungere end et 32 tommer fladskærms-tv. Det skulle jeg lige være opmærksom på, hvis jeg i forvejen havde et tv vægophæng til den gamle skærm. Jeg kunne ikke regne med, at vægophænget var beregnet til den større vægt.

Og det var det ikke, kunne jeg huske, for da jeg i sin tid købte den 32 tommer store skærm, havde sælgeren sagt, at til det fjernsyn kunne jeg godt nøjes med det vægbeslag, han foreslog mig, så jeg gik ud fra, at beslaget nok ikke kunne bære ret meget mere vægt.

Så der var ikke andet at gøre end at købe et nyt vægbeslag til fladskærm, som var beregnet til det noget tungere fjernsyn, som jeg lige havde købt. Ekspedienten ville gerne sælge mig et ophæng, der er beregnet til at man kan dreje fladskærmen, så man kan se fjernsyn fra forskellige vinkler.

Men det har vi heldigvis ikke behov for på det sted, hvor vores fladskærm hænger. Den skal bare hænge fladt ind mod væggen. Når jeg siger heldigvis, hænger det sammen med, at det tv vægbeslag, der giver mulighed for at dreje skærmen, er betragteligt dyrere end et ophæng, hvor skærmen hænger helt fast ind mod væggen. Så jeg kunne klare mig med det langt billigere ophæng, som forretningen dog var fræk nok til at tage 1200 kroner for.

På vej hjem med mit nye fladskærms-tv og det nye vægophæng tænkte jeg en anelse nervøst på, hvad min økonomisk anlagte kone nu ville sige til den ekstra udgift, jeg havde påført vores økonomi. Men uanset hendes eventuelle syrlige bemærkninger, kunne jeg jo altid forsvare mig med, at det da ville være langt dyrere, hvis jeg brugte det gamle fladskærm vægbeslag, og der så efterfølgende skete det, at den nye fladskærm faldt ned og gik i stykker.

Men jeg slap nu for at skulle argumentere. Jeg tror faktisk, at min kone havde den opfattelse, at sådan et beslag er med i prisen, når man køber fjernsynet. Så jeg havde fred og ro til at sætte den nye fladskærm op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *