Søren spiller keyboard

Det er trommerne, der kommer mindst rigtig musik ud af, men det er alligevel dem, der fylder mest, bemærkede min gode ven og nabo, Søren, da jeg hjalp ham med at pakke den halvstore varevogn, han og hans kompagnoner har anskaffet sig til at transportere de musikinstrumenter, som han og hans tre kolleger bruget i det band, de har sammen.

Søren har tidligere fortalt mig, at de nu er begyndt at tjene så mange penge på deres hobby – musikken – at de har været nødt til at oprette et egentligt firma for at have rene linjer i forhold til skattevæsenet, ikke mindst med hensyn til problematikken omkring moms. Det var efter oprettelsen af firmaet, at de fire mand i bandet besluttede at lade firmaet købe en varevogn, så de slap for at køre rundt med en trailer efter en personbil, hvilket de ellers har gjort i flere år, når de skulle ud at spille.

Søren selv spiller på keyboard, og det er han virkelig dygtig til, har jeg konstateret nogle gange, hvor jeg har hørt ham spille – både solo og sammen med de tre andre i bandet. Han går meget op i sin musik, og i løbet af de år, hvor de er begyndt at tjene fornuftige penge på deres engagementer, har han investeret en pæn del af fortjenesten i nye keyboards af bedre og bedre kvalitet.

Det er også blevet til en hel del forskelligt keyboard tilbehør, så jeg smiler lidt ved tanken om Sørens bemærkning om, at det er trommerne, der fylder mest op i varevognen, for alt hans grej tager faktisk også en del plads. Sådan et trommesæt er jo ikke helt bette 🙂

Jeg må indrømme, at de fire gutter i bandet har været meget fantasifulde med hensyn til indretningen af varerummet i deres kassevogn. Efterhånden har de fået monteret hylder, kroge og hvad ved jeg, så alle instrumenter har deres egen plads og ligger eller hænger godt fast, så de ikke farer rundt i varerummet under kørslen.

Det er i sig selv en fornøjelse at se den orden, der er i varerummet, når bilen er blevet lastet med musikinstrumenterne. Det er også ret nemt og hurtigt at pakke bilen på måde, og det er bestemt en fordel, for det er hver eneste weekend, bandet skal ud at spille til et eller andet arrangement. Ofte er det faktisk flere gange i løbet af weekenden – de spiller tit på fredag og lørdag aften, og når der er skæve helligdage er de også tit af sted.

Sørens interesse for musik har faktisk smittet lidt af på mig, selv om jeg ikke er særlig musikalsk. Men for nogle måneder siden valgte jeg alligevel at købe et billigt keyboard, som jeg tit sidder og hygger mig med i stuen. Endnu er jeg langt fra at være nogen mester på instrumentet, og min kæreste sender mig af og til et meget sigende blik, som signalerer, at jeg nok ikke rammer de rigtige tangenter hele tiden. Men jeg øver mig flittigt, for det er faktisk begyndt at interessere mig at få noget ordentligt ud af mit instrument.

Næste skridt er nok at få købt en moderne udgave – nemlig en såkaldt synthesizer online. SÅ er der jo ingen grænser længere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *