Ragelse på loftet

Det er en utrolig masse ragelse, folk gemmer i deres kældre eller i loftsrum, og mange mennesker inddrager faktisk et værelse i deres lejlighed til at agere pulterkammer, fordi de har en del ting, som de ikke vil smide ud, men måske i en årelang periode ikke bruger.

Det var min fætter, der kom med den bemærkning for nu snart to år siden. Jeg måtte selvfølgelig give ham ret, men det var først nogle uger senere, at hans bemærkning fik en helt afgørende betydning for mig.

Der skete nemlig det, at den lille virksomhed, jeg er eneindehaver af, blev købt af en større koncern, som gav mig et tilbud, jeg bare ikke kunne sige nej til. Derfor blev produktionen og opskæringen af isoleringsmaterialer, som jeg i en årrække har levet af, flyttet til en af de nye ejeres andre fabrikker. Jeg havde valgt ikke at sælge mine bygninger, så nu stod jeg med to temmelig store haller, der snart skulle være gabende tomme.

Jeg begyndte at overveje, hvad jeg eventuelt kunne bruge de to haller til, og så var det, at min fætters bemærkning pludselig kom frem fra ”harddisken” bagest i mit hoved. Der må være fornuftig forretning i at tilbyde folk lagerplads til alt det ragelse, min fætter havde omtalt.

Jeg stak en finger i jorden ved at kontakte nogle af de forretningsforbindelser, jeg har, og jeg fandt hurtigt ud af, at det langt fra kun er private, der i perioder har brug for plads til opmagasinering af forskellige ting.

Flere af mine forretningsforbindelser har flere gange selv været i den situation, at de havde brug for lagerplads til opbevaring af et indkøbt vareparti, som de ikke selv kunne rumme på deres eget lager.

Derfor var det oplagt for mig at arbejde videre med den plan, der var ved at tage form i mit hoved. Jeg ville oprette sådan et lagerhotel, som kun i meget begrænset omfang skulle være afhængigt af min eller måske en ansats arbejdskraft. Det skulle være sådan, at mine kunder selv kan låse sig ind på den lejede lagerplads og bringe eller hente deres varer. Og skulle jeg have kvinder i bestyrelsen?

Derfor besluttede jeg at indrette de to ledige haller med boksrum i forskellige størrelser, og jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle vælge et avanceret låsesystem, så kunderne selv kan få adgang til både hallerne og deres lejede boks. Min plan var så at være på det lille kontor, jeg indrettede i den ene hal, en enkelt time pr. dag, og så kan kunderne henvende sig i det tidsrum. Men i kraft af en avanceret indretning kan de komme til deres egne ting 24 timer i døgnet.

Nu har mit lagerhotel været i gang lidt over et halvt år, og jeg er temmelig tilfreds med udviklingen, for mere end 80 procent af pladsen er konstant udlejet, og det er faktisk noget bedre, end hvad jeg havde kalkuleret med på forhånd.

Det betyder fornuftigt indtjening til mig med et minimum af arbejdsindsats, fordi der åbenbart er et stort behov for opmagasinering i Odense, hvor jeg bor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *