Præsentationsteknik kursus

Jamen, jeg har jo slet ikke forstand på at sælge, var min første reaktion, da firmaets ledelse kaldte mig ind og tilbød mig en ny funktion, der blandt andet indebærer et meget udadvendt arbejde med præsentation og salg af vores softwareløsninger til en række forskellige brancher.

Vores direktør skyndte sig at berolige mig med, at jeg selvfølgelig skulle have den nødvendige oplæring i for eksempel præsentationsteknik, så jeg kunne blive klædt på til at vise vores produkter frem på den helt rigtige måde.

Ledelsen havde fået den ide, at jeg med min uddannelse som datamatiker og et – siger de fleste – fordelagtigt ydre, ville være den helt rigtige til at bestride den nyoprettede stilling. Du har jo da i hvert fald de tekniske forudsætninger, da du jo selv er med til at udvikle mange af vores programmer, understregede direktøren, og han var også sikker på, at jeg havde medfødte evner i retning af at kunne fastholde et publikum og præsentere vores varer på en måde, som kunne tilfredsstille tilhørernes behov for kendskab til produkterne. Og selvfølgelig også overbevise dem om, at netop vores softwareløsning er den helt perfekte til deres behov.

Spændende nyt job!

Jeg var meget tiltrukket af tanken om den nye funktion i firmaet, for mit hidtidige arbejde havde bestået i at sidde ved computeren dagen lang og udvikle nye edb-programmer. Jeg kunne godt bruge noget luftforandring og komme mere ud blandt andre mennesker i hverdagen.

Jeg fik et par dage til at tænke over det og valgte så at takke ja til den nye udfordring. Da jeg var inde hos direktøren for at sige ja tak, blev jeg noget overrasket over den plan over kurser, han allerede havde udarbejdet til mig.

Da vi har et temmelig stort kundepotentiale blandt virksomheder af forskellige nationaliteter, vil han gerne have mig på et kursus i præsentationsteknik på engelsk også, for selv om jeg er ganske velbevandret i engelsk, er der alligevel nogle helt specielle sproglige hensyn at tage, hvis man skal stå foran en gruppe mennesker og fremføre sin præsentation på et andet sprog end ens eget.

Derimod var der i hans kursusplan slet ikke noget om kurser i salg generelt. Nej, forklarede direktøren, softwareprodukter er jo en ret speciel vare, som i kraft af de opgaver, produktet skal løse, næsten sælger sig selv. Forstået på den måde, sagde han, at hvis vores software er bedre eller bare lige så god som et konkurrerende produkt, sælger det sig selv, hvis det bliver præsenteret rigtigt.

Men så kommer der selvfølgelig en fase, hvor kunden vil diskutere pris og den slags, og derfor har du brug for at lære noget om forhandlingsteknik, så du kan matche de skrappe drenge, du kommer til at sidde overfor ved forhandlingsbordet, sagde direktøren. Og nogle gange kan det ende så grumt, at selv de bedste får am til deres hår. Så kan et kursus i konflikthåndtering være en god ballast.

Det er nu snart seks uger siden, og jeg har været igennem en stribe af kurser, som jeg synes har været fantastisk interessante. Jeg har lært meget og er nu kastet ud i min nye jobfunktion med præsentation og salg af vore produkter. Det er spændende og meget udfordrende, og det var en kæmpestor tilfredsstillelse, da jeg i går afsluttede min første større handel.

De fleste af kurserne blev afholdte i nogle sindssygt lækre lokaler, der ligger i et hus, hvor der udlejes både mødelokaler og konferencelokaler, og det sted kan altså varmt anbefales!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *