Plejesenge til ældre og syge

Jeg er sikker på, at du kender et menneske, der har en elevationsseng. Du ved sådan en seng, hvor man kan justere hoved- og fodenden. Den er komfortabel og giver god støtte, hvis du fx gerne vil se en film eller læse en bog, inden du lægger dig til at sove. Desværre er der mange mennesker, der begår en fejl, når de har brug for lidt mere end bare støtte til ryggen og lænden, når de ligger eller sidder i deres seng. De køber en elevationsseng. Det er en skam, fordi der findes faktisk bedre løsninger.

Hvad er en plejeseng

Flere og flere mennesker har brug for ekstra hjælp til at komme i og ud af sengen hver aften og morgen. De kunne købe en plejeseng i stedet for en elevationsseng. Og hvad er plejesenge så? En plejeseng er en seng, som også kan justeres i højden. Nogle kan endog vippe i hele sin længde. Det kan være en meget stor hjælp til mennesker, der har problemer med ryggen og lænden, og som måske har meget svært ved at vride sig op i siddende stilling, inden de står ud af sengen. Det kan også være svært at bøje sig frem for at komme ud af sengen.

Det er derfor nemmere at kunne glide ned fra sengen, så ryggen ikke skal bøjes. En plejeseng vil være et godt hjælpemiddel til mennesker, der eventuelt har brug for hjælp fra omsorgspersonale i deres hverdag. Det er en fordel, både for personen selv, men også for hende eller ham, der hjælper den syge, at sengen kan hæves og sænkes i højden. Det bliver nemlig meget nemmere at komme i eller ud af sengen: Færre anstrengelser for den syge, og mindre træthed for plejeren, der hjælper.

Omfattende tilbehørsmuligheder

Plejesenge er ikke hospitalssenge. De fleste plejesenge har for det første et ret godt design. De er ikke så ’kliniske’ at se på som en hospitalsseng kan være. Dertil kommer, at plejesenge sagtens kan kombineres med en partners seng, så soveværelset ikke ligner et roderi. Og ja, man kan da også få sengeborde og lamper m.m., der passer til plejesengene. Se blot her.

Måske tænker du, at en plejeseng er uoverkommelig at betale for. Ok, det er ikke en billig seng med en enkelt skummadras. Men den koster faktisk ikke mere end en god elevationsseng, eller en kontinentalseng for den sags skyld.
Så kender du et menneske, der måske har brug for hjælp til at komme i seng, så vil jeg kraftigt anbefale, at du fortæller det om, at der findes plejesenge på markedet.

Vi ved jo alle godt, at en god seng er afgørende for en god nattesøvn. Vi har alle læst om, hvor vigtig madrasserne er for vores søvn. Men har vi tænkt over, at det er lige så vigtigt for os, at vi kommer ud af sengen, hver morgen, på en god og smertefri måde, så vi kan få en indholdsrig dag? Vi, som ikke har problemer med ryggen, tænker nok ikke over det til hverdag. Spørger du et menneske, som lider af rygsmerter eller andet, som besværliggør livet om det, så vil du få et klart svar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *