Send din opgave i udbud og spar kassen

Normalt er det ”at sende en opgave i udbud” noget man forbinder med offentlige licitationer. Alle statslige op kommunale opgaver af en vis størrelse skal nemlig sendes i udbud, så alle virksomheder kan byde på dem – nogle af en vis størrelse skal faktisk sendes i udbud i hele EU, sasdfdddm  skal nemlig sendes i u sendes i udbud i hele EU, s ige op kommunale opgaver af en vis størrelse skal nemlig sendes i uå virksomheder fra hele regionen kan byde på opgaven. Indtil nu har det privilegium at indhente de bedste tilbud på en opgave på denne måde været forbeholdt det offentlige, men ikke længere!

Nu kan mindre virksomheder og privatpersoner nemlig også sende sine opgaver i udbud indenfor f.eks. byggeri, services og grøn energi. Det sker på portalen Agera, der delvist ejes af Amino.dk, der er Danmarks største portal selvstændige og iværksættere.

Klik her for at gå til Agera

Fordelen er at virksomhederne ved, at de ligger i konkurrence og derfor er motiverede for at give dig et rigtigt godt tilbud på din opgave. Du kan som forbruger vælge og vrage blandt de 3 tilbud, du vil modtage og vurdere virksomhederne på de parametre, de præsenterer i sine tilbud.

Der er altså en række fordele ved at sende sin opgave i udbud for alle parter. Kunden får det bedste tilbud og kan træffe en informeret beslutning på baggrund af disse. Og virksomhederne har en kanal hvor de kan få nogle flere kunder.

Bill Gates, Microsofts grundlægger, sagde engang, at det frie marked ville fungere perfekt, hvis alle havde fuldstændig information om markedet, så man kan træffe en informeret beslutning om hvor man skal købe sine produkter. Det har diverse prisportaler gjort muligt ved fysiske produkter, hvor det er super nemt at sammenligne priser, fordi det basalt set er det samme produkt. Agera har typisk mere servicehverv og mere komplicerede ydelser og services, som ikke er direkte sammenlignelige. Derfor er er det vigtigt at sammenligne tilbuddene på samtlige parametre, og ikke kun prisen!

F.eks. kan man slet ikke sammenligne priserne på en revisor. Deres timepris varierer fra 400 kr. til 2.500 kr., og det afhænger fuldstændigt af deres erfaring og kvalifikationer – og meget andet. Men timepris i sig selv er heller ikke ret sigende, da der er stor forskel på hvad de enkelte revisorer medregner som fakturerbar tid. Desuden er nogle noget mere effektive end andre.

God tilbudsjagt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *