Med fly til hele verden

Jeg skal til Kaliningrad. Over og se verdens største rav-mine. Ja, det er rigtigt. Rav er ikke kun små, forstenede harpiksklumper, der vaskes op på stranden. Det findes også i miner. Og den største i verden ligger altså i Kaliningrad. Jeg har været der før. Det var sådan ca. 20 år siden, og dengang var det en frygtelig oplevelse. Kaliningrad ligger ud til det baltiske hav. Lige imellem Polen og Litauen. Dengang var der meget fattigt, og man kunne se meget fattige mennesker sælge rav på det sorte marked. Åbenlyst. Det var en uhyggelig oplevelse, men jeg håber, at denne tur bliver bedre. Jeg er i hvert fald forberedt på, at det kan være en grim oplevelse.

Bøvlet rejse

Det er faktisk besværligt at komme til Kaliningrad. Jeg har ikke fundet en direkte forbindelse endnu. Det betyder, at ventetid er uundgåeligt et eller andet sted i de baltiske stater. De flybilletter til Kaliningrad, som jeg har fundet, sender mig nærmest på en 1-dags turné i dem. Jeg kan vælge: 1) Mellemlandinger i Tallinn og Riga, eller 2) mellemlanding kun i Riga. Prisforskellen er kun ca. 20 kr. Så det bliver afgangstiderne og ankomsttiderne, der afgør valget.

 

Vælger jeg mulighed nr. 1, så skal jeg vente i 5 timer i Tallinn og godt 1 time i Riga. Vælger jeg nr. 2, så kan jeg nøjes med at vente i halvanden time i Riga. Uanset hvilken mulighed jeg vælger, så ankommer jeg til Kaliningrad sent om aften. Og tilbage er det den samme historie, bortset fra, at jeg skal op på et umenneskeligt, tidligt tidspunkt, fordi flyet fra Kaliningrad letter kl. 4:30. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at jeg vælger den hurtigste mulighed og booker mine flybilletter til Kaliningrad via kun Riga. Så må jeg håbe, at jeg kan få en taxa fra, og til lufthavnen i Kaliningrad på de mærkværdige tidspunkter, som flyet lander og letter på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *