Kynisk dating

Når jeg skal være helt ærlig, er jeg ikke voldsomt begejstret for den levevis, som min kollega, Uffe, er slået ind på. Uffe er blevet single efter syv års ægteskab, der, så vidt jeg har forstået, ikke var specielt lykkeligt. Men det er i det mindste godt, at han og hans kone aldrig fik et barn.

Uffe har helt kynisk valgt at leve livet som ungkarl, og det er der selvfølgelig ikke noget ondt i. Men det er hans opførsel overfor de kvinder, han kommer i kontakt med, jeg nok må betragte som umoralsk og hensynsløs i en menneskelig forstand.

Sagen er, at Uffe er noget af en flot fyr, og samtidig er han ganske charmerende, så han har ikke svært ved at score damer. Men Uffe gider ikke rende rundt på cafeer eller andre steder i bylivet for at finde frem til sine ofre, så han har fundet på at gå på netdating for ad den vej at møde de kvinder, han udser sig som sine “ofre”.

Det, der er umoralsk i mine øje, er, at Uffes udgangspunkt ikke er at møde en pige, der kan blive hans livsledsager, for han er helt overbevist om, at han i hvert fald i en årrække vil fortsætte med at være single. Omvendt er det sandsynligvis sådan, at de fleste af de piger eller kvinder, der lægger deres profil ud på diverse dating sider, er på jagt efter en varig partner og ikke bare et eventyr.

Jeg har gået Uffe lidt på klingen, og han indrømmer da også, at han overfor de kvinder, han møder på dating siderne giver udtryk for, at han da er interesseret i et fast forhold. Og der er da også nogle af forholdene, som varer i flere uger, hævder Uffe, men det er vist ikke kun nogle uger, de fleste andre mennesker opfatter som perioden for et fast forhold.

Men Uffe er kynisk på det punkt. Jeg synes, at han groft udnytter de kvinder, der via kontakten fra en dating side aftaler at mødes med Uffe, hvorefter han charmerer dem og har et forhold til dem en enkelt gang eller flere gange. Derefter dropper han dem, så snart han er ved at have fået kontakt til en ny kvinde, han synes ser spændende ud.

Det har efterhånden udviklet sig til, at Uffe er på dating med en ny kvinde stort set hver uge. Han formelig vader i gode tilbud, for hans attraktive ydre og charmerende væsen får langt de fleste af de kvinder, han selv er interesseret i, til at møde ham og gå i seng med ham i håb om, at der kan komme et langvarigt forhold ud af mødet.

Uffes oplevelser og hans beretninger om dem får mig til at tænke på, hvor mange af de mennesker, der søger efter en partner via internettet, egentlig er interesseret i et fast forhold. Der kan sagtens være mange, der ligesom Uffe bare bruger nettet til at score kvinder, som oprindeligt havde tænkt sig noget andet og mere med deres møde med Uffe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *