Jeg byggede min egen carport

Det var et simpelt cykeltyveri, der var årsagen til, at jeg de seneste to weekender har været i gang med noget håndværksmæssigt arbejde, som jeg ellers må tilstå, at jeg ikke er specielt god til. Jeg er temmelig langt fra at være en rigtig handyman, men når det skal være, kan jeg alligevel godt finde ud af en hel del selv.

Mit arbejde de seneste to weekender har bestået i at bygge et solidt cykelskur til familiens cykler. For selv om vi – også vores tre børn – altid husker at låse cyklerne, når vi stiller dem fra os, forhindrer det altså ikke tyveknægte i at fjerne dem.

Cyklerne

Hidtil har vi haft vores cykler stående i bunden af vores carport, hvor de kan stå i tørvejr og er let tilgængelige, når vi skal bruge dem. Men altså desværre også lidt for let tilgængelige for tyveknægte, som åbenbart ikke har nogen skrupler ved at gå ind i carporten om natten og fjerne en cykel. Mon de også kan finde på at fjerne vores luft til vand varmepumpe?

Jeg har spekuleret lidt på, hvorfor det for nogle uger siden kun var en enkelt cykel, der blev stjålet, for når cyklerne er låst, skulle man tro, at tyven eller tyvene var ankommet i et eller andet køretøj, som kan bruges til at fragte cykler væk. Men hvis det var tilfældet, ville de formentlige have taget flere cykler med sig.

Med andre ord må tyven have taget den ene cykel og trukket den af sted med løftet baghjul hjem til sig selv, hvor låsen så kan fjernes ved hjælp af en boltsaks eller lignende.

Min kone og jeg snakkede lidt om, hvorvidt det ville være nemmest bare at lænke cyklerne fast til carporten frem for at bygge et lukket cykelskur til dem. Vi var lidt betænkelige, for det ville medføre, at man skulle huske at have en nøgle med sig, hver gang en cykel skal bruges, og så kan det nok blive lidt bøvlet med den metode.

Bygge større?

Min kone nævnte, at vi måske kunne bygge et cykelskur ekstra stort, så en del af det også kan bruges som opbevaringsrum, for vi har ikke så meget plads til den slags – malerbøtter og andet – for eksempel. Det kunne jeg godt se en ide i, så vi blev enige om at bygge sådan et skur bag carporten med to døre, så der er adgang både fra carporten og fra havesiden.

Jeg målte op og tegnede, så jeg kunne få styr på de materialer, der var nødvendige til byggeriet. Så gik turen til byggemarkedet med traileren spændt efter bilen en lørdag formiddag, og lidt efter frokost kunne jeg så kaste mig ud i opgaven. Jeg glædede mig over, at jeg på forhånd havde lavet tegninger over skuret, for på den måde var det langt nemmere for mig at udføre tingene i den rigtige rækkefølge.

Nu har jeg så brugt to weekender på opgaven, og selve skuret står fiks og færdigt. Nu mangler jeg at male det, og så vil jeg også lægge nogle belægningssten, så vi får fast gulv i skuret.

Jeg fandt alt, hvad jeg skulle bruge af værktøj, løsdele og andet hos den geniale butik online.

Se – det er da egentlig meget godt gået af sådan en som mig, der lever af at tale til forsamlinger, ikke?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *