Husflid og kalkmaling

Det var helt sikkert et meget oplivende besøg, jeg i går aflagde hos en af mine nu tidligere kolleger, der gik på efterløn for snart tre måneder siden. Det var nu ikke frivilligt, at Karin gik på efterløn, men som 62-årig var hun en af de medarbejdere, der blev prikket på skulderen, da firmaet var nødt til at gennemføre en slankning af økonomiske grunde.

Karin tog det pænt den gang, men det kom som lyn fra en klar himmel, så hun blev helt naturligt noget chokeret, men jeg skal da love for, at hun har formået at få noget ud af al den tid, hun nu har fået ”foræret”.

Det viste sig nemlig, at Karin har kastet sig over en masse fritidssysler, som mest af alt handler om fremstilling af forskellige former for brugskunst, og jeg må sige, at hun i hvert fald har evner til den slags, og det er et meget bredt spekter, hun har kastet sig over. Hendes favoritbutik er denne her: http://www.egesgave.dk/

Da jeg besøgte hende i går, kunne jeg også mærke, at Karin igen var den samme glade pige, som jeg husker hende for at være, da vi arbejdede sammen. Hun viste mig en temmelig stor samling af de forskellige ting, hun har frembragt på de få måneder, efter at hun er gået på efterløn.

Og jeg kan bestemt godt lide hendes kunstneriske smag. Hun viste mig for eksempel en bomuldsplaid, hun havde syet af lange strimler bomuldsstof i forskellige farver, og hun havde lagt stoffet i flere lag, så der var kommet en dejlig tyk og varm plaid ud af det.

Karin er helt sikkert også typen, der nyder at sidde om aftenen med en lun plaid, mens ilden buldrer i hendes og hendes mands pejs, som jeg godt i forvejen vidste, at de nyder at tænde op i hver aften i den kolde årstid. Karin fortalte mig, at hun i mange år bestemt ikke var gode venner med plaider i al almindelighed, indtil det gik op for hende, at hun ikke brød sig om at svøbe sig ind i uld, selv om det er den bløde af slagsen, der ikke på nogen måde stikker. Det var derfor, hun havde valgt at sy en plaid af bomuld til sig selv.

Hun viste mig også et sæt sengetøj, som hun havde dekoreret ved hjælp af godt gammeldags kartoffeltryk. Jeg kunne godt se, at det var et flot mønster, hun havde lavet på sengetøjet, der oprindeligt havde været hvidt. Men det er nu noget, hun har opgivet igen, for selv om hun havde købt nogle farver, der angiveligt skulle kunne holde til vask ved 60 grader, så holdt det altså ikke helt, for mønsteret var blevet noget afbleget, så nu havde hun opgivet at lave mere af den slags, fortalte hun.

Derimod havde hun større succes med maling af et gammelt spisebord, som ifølge hende selv bestemt ikke var særligt kønt længere. Hun havde malet det med noget kalkmaling, der fik bordet til at se meget rustikt ud, og det var i hvert fald blevet et flot bord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *