Hurtig og billig oplukning?

Det var en ret god julefest, som firmaet havde arrangeret. I var på udstilling. Selvom malerier og skulpturer som regel ikke er det, du først opsøger, så var det alligevel en dejlig oplevelse at kigge på moderne kunst i selskab med kollegaerne. Bagefter var I henne og få en vidunderlig frokost med øl og snaps til. Og ja, det endte da også med, at nogle af jer gik på bar og fik nogle drinks bagefter. I fik snakket om alt: Problemerne på arbejdspladsen og derhjemme. I fik danset og I fik ønsket hinanden god jul og godt nytår. Det var helt sådan, som en julefest skal være.

Tid at tage hjem

Du måtte dog på et tidspunkt sige farvel. Du skal tidligt op i morgen. I skal køre til Jylland. I skal besøge dine ’svigerforældre’ her i weekenden. Julegaverne skal afleveres. Du fandt din cykel og fik sat cykellygterne og reflekserne på. Hjem. Sent. Du får sat cyklen ind i garagen. Finder din taske frem – og kan selvfølgelig ikke finde dine nøgler. Du roder tasken igennem. Det er mørkt. Klokken er godt nok kun lidt over otte om aftenen. Det er ikke så sent. Men du kan se, at din partner heller ikke er kommet hjem endnu. Og dine børn er allerede taget afsted til Jylland. De ville gerne besøge deres bedsteforældre nogle dage alene. Du leder endnu engang hele tasken igennem. Ingen nøgler. Du mærker efter i din frakkes lommer. Nøglerne ligger heller ikke i en af dem.

Hvilken låsesmed er hurtigst?

Hvad gør du nu? Du kommer i tanke om, at du efterlod nøglerne på dit kontor. Du var jo overbevist om, at du ville komme tilbage til kontoret efter frokosten. Du havde ikke lige forudset, at I også ville på bar og få nogle drinks bagefter. Hvordan kunne du dog lave den fejl?

Du overvejer, om du virkeligt skal cykle de 7 km tilbage til kontoret og forsøge at komme forbi vagten uden at skulle identificere dig? Du kender de fleste vagter. Men dem, der har aftenvagten kender du ikke så godt. Du opgiver tanken. 14 km cykeltur i nattens mørke og kulde. Nej tak. Alternativet? Du må finde en billig og hurtig låsesmed som her, der kan lukke dig ind. Og her er du virkelig heldig. Det er en situation, som din partner kender. Han har sikkert et nummer til en billig låsesmed, som han kan sende dig. Du ringer ham op. Der bliver ikke svaret. Han kan sikkert ikke høre telefonen, der hvor han sidder lige nu. Der var jo noget med et forretningsevent.

Det blev løst

Du afbryder opkaldet. Sender ham en SMS, hvor du beder ham sende dig nummeret på den billigste låsesmed, han kender. Du priser dig glad for, at I har et godt signal og et godt modem. Du kan nemlig gå på Google og søge efter en billig låsesmed. Og det er lige præcist det, du gør. Du finder et telefonnummer, og ringer op lige med det samme. Du får en venlig – men lidt søvnig stemme i tale. Jo, det er låsesmeden. Han fortæller dig, at han kan være hos dig om ca. 20 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *