Helsingør

Nej. Den minder slet ikke om min oldefars gård ovre i Jylland. Det var en rigtig gård. Med fire længer. En hovedbygning, som var bolig. Den indeholdt både langstue, kaminer i alle de tilliggende stuer, værelser til pigerne oppe under taget og gode, store værelser til os, som kom på besøg i sommerferierne. Der var også en kæmpe kostald. Den husede en kæmpestor tyr – og jeg kan huske, at når vi var på besøg, så var jeg bange for at gå forbi den. Selvom den bare lå der i sit spiltov og tyggede drøv. Den var kæmpestor. Senere lærte jeg, at den var fuldstændig harmløs. Og den havde de smukkeste, store, sorte øjne. Laden var fyldt med værktøj og maskiner. Det var et slaraffenland for mine brødre. Hestestalden var lille. Men stor nok til at huse et par store belgiske heste, som min oldefar var meget stolt af. Det var store og stærke dyr, som ikke kunne gøre en flue fortræd. Jeg husker med stolthed. første gang, min oldefar satte mig op på en af dem, så jeg kunne mærke, hvad hestekræfter er.

Gård udenfor Helsingør

Den gård, som jeg lige har købt, ligger lidt uden for Hillerød. Det er sådan et fint hestested. Med en moderne stald til heste, en ridebane og nem adgang til stier i skov og på mark. Men det er slet ikke sådan en gård som min oldefars. Her er alle mulige, lækre og moderne faciliteter. Elektrisk ventilation i stalden, opvaskemaskine i køkkenet, internet og streaming af alle radiokanaler overalt, smarte installationer, som gør, at min elektricitetsregning ikke bliver uoverkommelig. Det er et ideelt sted for mig og min familie. Det eneste, der ikke er ideelt, er, at jeg ikke har hjælp til at holde det hele rent.

Hjælp i huset

Det havde min oldemor. Hun havde tre piger til at hjælpe sig. Og en pige i køkkenet. De tre piger var søde, og meget uartige, efter min oldemors udsagn. Jeg syntes bare, at de var så søde at være sammen med. Deres pligter var at holde rent. Pudse vinduer, støve af sørge for, at alt sølvtøjet var pudset og den slags. Pigen i køkkenet var altid sur. Hende kunne jeg ikke lide. Selvom hun faktisk altid bød mig på kage, når jeg kom ned i køkkenet.

Vinduespudsning

Min egen gård er slet ikke som min oldefars. Nej. Jeg har jo ikke hjælp i køkkenet. Det ville ellers være rart! Jeg har heller ikke hjælp til rengøringen. Og det er et problem. Her er mange vinduer. Og jeg har brug for hjælp til at holde dem rene. Men hvor finder jeg en vinduespudser i Helsingør, som vil komme herud? Han skal jo køre ca. 10 km. Det kan være et problem for ham at finde tid til det. Men hvis jeg booker én via internettet i tide, så må det kunne lade sig gøre. Jeg ville også gerne finde hjælp til almindelig rengøring i boligen. Stalden skal jeg nok selv tage mig af. Man kan jo ikke finde staldpiger, der ved, hvordan en boks passes i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *