Hawaii

I en hel del år har min kone og jeg hver måned sat et beløb af til vores ferie. Nu er vores to børn flyttet hjemmefra, men vi har valgt at fortsætte med den samme opsparing hver måned, selv om vi nu kun skal to personer af sted, når vi vil rejse på ferie.

Det har så haft den virkning, at vores opsparing efterhånden er vokset, fordi vi ikke bruger alle pengene på den årlige ferie i udlandet, og for nogle uger siden kom vi til at snakke om, at vi jo kunne tage et mere eksotisk sted hen i det tidlige efterår, hvor vi har planer om at placere vores ferie.

Det fik mig til at surfe lidt rundt på nettet for at finde noget rigtig eksotisk, jeg kunne overraske min kone med, og jeg fik mig en gevaldig overraskelse, da jeg fandt ud af, at man kan flyve til Hawaii for bare 6.000 kroner pr. person. Jeg ville have troet, at det nok kostede det dobbelte at komme så langt væk.

Og det er netop interessant for os kun at købe flybilletter og så selv sørge for at booke et hotel via internettet. Den måde har vi organiseret vores ferier på de seneste år, og det foretrækker vi faktisk frem for færdigpakkede rejser, og det er vores erfaring, at det i hvert fald ikke bliver dyrere på den måde.

På den hjemmeside, hvor jeg fandt de billige flybilletter, tilbød rejsearrangøren flere forskellige typer Hawaii rejser – også pakkerejser, hvor man køber både fly og hotel og eventuelt udflugter. Jeg fik indtryk af, at der er tale om en rejsearrangør, som man kan stole på, så jeg bogmærkede den pågældende side, så jeg nemt kunne finde tilbage til den. Nu er jeg jo heldigvis medlem af ASE, så jeg er sikret, hvis noget skulle gå galt rent jobmæssigt.

For jeg kunne selvfølgelig ikke bare bestille billetterne på stedet. Jeg vil jo ikke trække en bestemt feriedestination ned over hovedet på min kone, som selv skal være med til at bestemme, hvor vi skal tage hen.

Men jeg bestemte mig for at overraske hende, for jeg var helt sikker på, at hun også gik ud fra, at det ville blive langt dyrere at flyve så langt væk, og hvis det havde været det, kunne vores feriebudget trods alt ikke følge med.

Jeg ventede til aftensmaden næste dag, hvor jeg så henkastet som muligt pludselig sagde, at vi da kunne tage på ferie til Hawaii. Ja, det er godt med dig, svarede hun, men det har vi trods alt ikke råd til, og det er vel også kun din spøg.

Nej, jeg er dybt alvorlig, for jeg har fundet ud af, at vi kan rejse til Hawaii for 6.000 kroner pr. person. Derefter skal vi selvfølgelig også leje os ind på et hotel, men det kan vi godt klare for de penge, vi har sparet op til ferien, sagde jeg.

Min kone fik et drømmende udtryk i øjnene ved tanken om, at vi var i stand til at gøre alvor af at tage til Hawaii i vores ferie, så vi bestilte flybilletterne samme aften, og nu glæder vi os til ferien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *