Godt undervognscenter

Som geograf burde jeg vide bedre. Klimaforandringerne er tydelige. Men det har jo ikke fået mig til at passe på. Og det fik jeg at mærke i forrige uge. Vi havde en kæmpe regnbyge, og jeg var på vej hjem efter en konference i København. Køretiden hjem til Fyn er ikke mere end 1,5 time, men det tog mig en halv dag. Hvorfor? Fordi jeg kørte igennem nogle store pytter og motoren, blev våd. Ergo: Bilen gik i stå. Og jeg måtte vente på, at den kunne tørre. (Det er en ret gammel bil, jeg har – så den er ikke så godt beskyttet, som de nye biler er.)

Forsinkelser

Det betød selvfølgelig adskillige forsinkelser. Jeg brugte tiden, jeg ventede på at ringe hjem for at høre, om alle har det godt. For at sige til dem, at jeg er på vej, men at jeg bliver lidt forsinket, fordi vejret var så dårligt. Er det ikke utroligt? Her er jeg naturgeograf. Internationalt anerkendt, og så kan jeg ikke finde ud af at beskytte mig selv imod kæmpe regnskyl.

Vores hus er ellers sikret godt. Vi har fået lagt dræn og forskellige membraner ind i huset, så vi ikke får oversvømmelser. Vi har fået varmepumpe installeret, så vi bruger færre fossile brændstoffer. Ja, vi har gjort alt, hvad vi kan for at beskytte vores bolig og samtidigt ikke røre ved naturen mere end højest nødvendigt. Og så ender det med, at jeg sidder på en motorvej mellem København og Odense og ikke kan komme ud af stedet. Fordi jeg ikke har sørget for at beskytte min bil.

Rustbeskyttelse på Fyn

Jeg er en klovn. Flov over mig selv, satte jeg mig – i en af pauserne – til at lede efter værksteder på Fyn, som kan tage sig af en stor opgave, og få lavet rustbeskyttelse på min bil. Det er måske ikke det mest miljørigtige at gøre, men jeg har læst, at der er flere og flere værksteder af den slags, som er meget bevidste om, at de skal passe på miljøet. Jeg søgte på ”Tectyl i Odense”, fordi jeg har hørt, at Tectyl er det mest miljøvenlige middel, der bruges i undervognsbehandlinger. Og det er helt sikkert det, min bil har brug for. Midlet bliver for det meste brugt til rustbeskyttelse af biler hos for eksempel https://fynsundervognscenter.dk/. Og det er godt nok til mig. Jeg skal bare have det gjort. Altså: finde tid til at sende min bil til undervognsbehandling, så jeg ikke skal udsættes for en lignende oplevelse, sådan som den jeg havde i sidste uge.

Vel hjemme igen

Som nævnt, så tog det mig noget længere tid en beregnet at komme hjem. Men hjemme igen var det lykken. Min kone havde bagt teboller med kardemomme. Jeg elsker dem. Og børnene var søde. Vi hyggede os. Sad inde i køkkenet, imens min bil bare stod og så ligeglad ud – ude i den silende regn. I morgen ringer jeg til værkstedet, jeg fandt, og bestiller en tid, så min bil kan få en undervognsbehandling. Det er ikke sikkert at byde min familie at køre i den vogn, hvis den går i stå hele tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *