God psykoterapeut

Min kusine har haft en anderledes opvækst. Som barn af en fraskilt diplomat, har hun boet i mange forskellige lande i sin barndom. Hun kender til mærkelige kulturer, som vi andre kun får et glimt af, hvis vi tager på ferie i de eksotiske lande, hun har boet i. Hun er et meget spændende menneske at tale med. Netop fordi hun har så mange nuancerede indtryk og erfaringer med sig.

Problemer

Men det giver hende nogle problemer. Hun kan fx blive så inderligt, skuffet, når jeg simpelthen ikke forstår hende. Og ja, jeg kan have svært ved at forstå hende en gang imellem. Hun kan også godt blive meget ked af det, hvis én hun taler med, ikke viser forståelse for hendes forklaringer og argumenter. Hun har da også nogle små problemer med at kommunikere på almindeligt dansk. Hun har altid bevæget sig i internationale miljøer, og derfor har hun somme tider svært ved at udtrykke sig præcist på dansk. Måske er det grunden til, at hun bliver så gal på nogle af os en gang imellem.

Stærk pige

Men hun er hamrende stærk, synes jeg. Sådan psykisk. Hun har selv besluttet, at hun vil bo i Danmark. Hun har faktisk gjort så meget for at falde godt til, at jeg er fuld af beundring overfor hende. Hun har taget privatlektioner i dansk sprog for ligesom at få bedre styr på det. Og det mener jeg, er vigtigt. Selvom de fleste danskere kan engelsk, så er det altså stadig dansk, vi taler her i landet. Sidst jeg talte med hende, fortalte hun mig, at hun er startet på universitetet. Hun læser klassisk arabisk sprog. Interessant, men komplet ubrugeligt, tror jeg. Men hvis det er det, hun vil så ok.

Psykoterapi hos Healthyyou

Hun fortalte mig også, at hun er begyndt at gå i psykoterapi i København hos https://healthyyou.dk/psykoterapi/, fordi hun følte sig mindreværdig. Det undrede mig meget. Mindreværdig? Hun er så stærk og har så mange erfaringer. Hvorfor føler hun sig mindreværdig? Jeg fatter det ikke. Men hvis hun har det sådan, så må jeg acceptere, at hun har det sådan, og forsøge at få hende til at forstå, at jeg synes, hun er en ligeværdig.

Hun talte meget om sin psykoterapeut i København. Hun sagde, at hun er glad for, at hun tog beslutningen om at gå i terapi. Det har hjulpet hende til ikke at reagere så hårdt, når hun føler, at hun bliver misforstået. Eller slet ikke forstået. Og det går op for mig, at hendes følelse af mindreværd måske skyldes, at vi er mange, der tit kommer til at misforstå hende. Er det sådan en reaktion, hun udvikler, fordi hun somme tider har svært ved at udtrykke sig præcist på dansk? Jeg må skrive det i et langt brev til hende. Hun skal vide, at jeg er fuld af beundring over alt det, hun gør. Og hun skal vide, at hun absolut ikke er mindre værd end alle andre. Hun skal vide, at jeg ser op til hende og gerne vil have, at hun ser mig som sine ligeværdige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *