God mad i Korsør

Vi havde været forholdsvis tidligt oppe den lørdag, fordi vi hele familien skulle til København, hvor børnenes fætter skulle konfirmeres næste dag. Vi havde valgt at køre derover allerede om lørdagen, for vi var blevet bedt om at møde i kirken klokken 10.30 til konfirmationen.

Det var faktisk første gang, vores børn – Emma på syv og Gert på fem år – kørte i bil over Storebæltsbroen, og det var noget af en oplevelse for dem. De jublede over den fantastiske udsigt fra toppen af højbroen, men på vej nedad igen bemærkede de også, at de var ved at være sultne.

Det er jeg også, sagde min kone, så jeg var nødt til at reagere på deres udmeldinger, hvilket i øvrigt passede mig fint, fordi min mave også var begyndt at knurre lidt. Men er der noget, jeg ikke er begejstret for, så er det at spise på en rasteplads ved en motorvej, så efter betalingsanlægget ved broen valgte jeg at tage den første afkørsel i den hensigt at finde en restaurant i Korsør, hvor vi kunne få noget frokost.

Vi kørte ind i byen, og min kone bemærkede, at det ville være fint at finde et sted, hvor de havde noget ordentlig mad til børn. Den der med pølser og pommes frites hver eneste gang er hun ikke så begejstret for. Det er jo ikke ligefrem sund mad, som hun siger.

Vi parkerede bilen og gik inde i midtbyen, fordi vejret var rigtig fint. Nu var det jo ikke ligefrem en restaurant med Michelin-stjerner, vi var på udkig efter, for vi skulle bare have noget frokost. Selv gik jeg faktisk og tænkte, at man måtte kunne få en ordentlig burger i Korsør, for det kan man trods alt de fleste steder.

Jeg holder meget af en god burger, selv om jeg må finde mig i, at min kone kigger lidt skævt til mig, når jeg bestiller sådan en, for hun opfatter også burgere som underlødig kost. Jeg protesterer ofte med, at det da må komme an på, hvor maget kød bøffen er lavet af, men min kone tror ikke, der findes burgere uden uanede mængder af fedt i.

Min lyst til en burger blev dog ikke til virkelighed den dag. Min kone fik øje på en kæderestaurant, der er kendt for at servere sund og mager mad, og før nogen af os andre egentlig opfattede det, stod vi pludselig indenfor i restauranten.

Jeg kiggede mig om efter en mulig burger, mens min kone kastede sine sultne blikke på det hav af forskellige former for sandwich, der lå i den store glasmontre, som også dannede en form for disk i restauranten.

Vi skal have en sandwich, fastslog min bedre halvdel. Prøv at se, hvor lækre og friske, de ser ud, fortsatte hun og bad os andre om at udpege den sandwich, vi helst ville have.

Jeg orkede ikke at protestere, og børnene syntes vist også, at restaurantens sandwich så spændende ud, så det blev som min kone ønskede det, og vi fik da i det mindste stillet sulten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *