Gammel trucker

Som gammel trucker har jeg aldrig helt mistet interessen for lastbiler. For pokker: De var hele mit liv i over 6 år, hvor jeg sammenlagt tilbagelagde over 1,2 millioner kilometer på de europæiske landeveje. Ja – det er mange kilometer og mange dage væk hjemme fra men sådan var det. I dag er der ikke mange danske eksportchauffører tilbage, for de danske regeringer har ikke ønsket, at vognmændene skulle kunne konkurrere med lavere lønninger i andre EU lande. Sådan er det – og det er fortid. Men når jeg skriver nu, skyldes det, at jeg er blevet opmærksom på en hjemmeside, der samler brugte og nye lastbiler til salg i hele Europa.

Trækker eller forvogn?

Dengang jeg kørte eksport, var langt de fleste træk et setup med trækker + trailer. Det er vist stadig sådan, for det er jo voldsomt mere fleksibelt, at man kan spænde fra én trailer og under en anden. Jeg mindes utallige gange, hvor jeg byttede trailer i Padborg efter at komme hjem fra Italien – for så at vende snuden sydpå mod Italien igen.

Jeg har altid kørt kølevogne, og det var der også mest prestige i sådan set. Vi skulle jo aldrig deltage i hverken læsning eller aflæsning – men til gengæld var vi ude de fleste weekender. Sådan var det. Afgang fra Padborg lørdag ved spisetid – og så ned til Seesen og sove. Næste dag søndag: Køre ned til Lomo og spise og derefter ned i køen ved Kiefersfelden, indtil østrigerne åbnede for lastbiler klokken 22. Så de 110 kilometer gennem Østrig op til Brenner og ned til Vipiteno, hvor man som regel ankom omkring 00:30. I seng – og næste dag op til tolden.

Hvorfor skriver jeg om det her?

Det gør jeg, fordi jeg har hygget mig rigtig meget med at sidde og kigge især billederne af lastbiler til salg. Det er jo den rene nostalgi for mig.

Og så må jeg da indrømme, at jeg ret imponeret af, hvor meget der egentlig er til salg på det europæiske, og at det er ganske prismæssigt overkommeligt at finde selv mere specielle køretøjer som for eksempel brandbiler. Ja – man kan faktisk købe superflotte brugte brandbiler. Se bare her: https://www.truck1-dk.com/utility-specielle-maskiner/brandbiler

Var det noget med sådan en brandbil?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *