Foredragsholder med humor

For noget tid siden var vi nogle stykker, der godt kunne lide at gå til forskellige foredrag sammen. Vi meldte os derfor ind i en klub, og hver uge gik vi så til et foredrag nede i det lokale kulturhus. Det var en god oplevelse for os alle sammen. Vi fik hørt nogle kedelige foredrag om fuglebestanden i lokalområdet. Vi hørte nogle spændende foredrag om rejser i Sydamerika. Og vi hørte et godt foredrag om arbejdsglæde med Rune Green. Vi lærte alle noget.

Til eftertanke

Alle foredragene gav os noget at tænke over: Om det var miljøet og fuglebestanden, om det var at nyde at lege med tanken om at komme til Sydamerika, eller om det var tanker omkring arbejdsglæde og effektivitet på arbejdspladsen, er sådan set ligegyldigt. Det vigtige er, at vi lærte noget. Vi fik noget at tale med hinanden om. Vi fik indsigt og tanker, som vi ellers ikke ville have fået. Vi blev med andre ord rigere – og klogere.

Vi har siden da talt meget om de foredrag. Vi er enige om, at den foredragsholder, som gav foredraget om arbejdsglæde, var den dygtigste af dem alle. Hun havde forstået at tage humor med ind i et foredrag, hvis titel og korte beskrivelse i kataloget var lidt ’skræmmende’. Hun forstod at formidle overfor os – helt almindelige mennesker med almindelig nysgerrighed – hvad arbejdsglæde kan betyde – for en arbejdsplads, men så sandelig også for os, der arbejder på den.

Ny runde med gode foredrag

Nu håber vi, at vi kan komme til flere foredrag snart igen. Og ja, hvis du gerne vil med, så er du velkommen. Det er nemlig sjovt at høre foredrag. Det giver dig en mulighed for at få indblik i mange forskellige facetter af livet. Og lad dig ikke skræmme af en lidt kedelig titel og kort beskrivelse af, hvad foredraget måske handler om. Alt afhænger af foredragsholderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *