Forbedringer på huset

Nu har vi boet her i huset i snart 30 år. Det har været vores bolig lige, siden vi var nygifte og fik vores første barn. Inden vi købte huset, boede vi i en lille lejlighed inde på Nørrebro. Men med de første jobs og den bedre økonomi vi dermed fik, vurderede vi, at vi havde råd til at købe huset. Dengang var det lidt dyrere end vi egentlig havde råd til, men med slid og sparsommelighed kom vi igennem de første svære år. På et tidspunkt ville vi sådan set gerne flytte herfra, men vi valgte at blive boende.

Flytte?

Tanken om at flytte derfra dengang fremkom, da vi ventede vores andet barn. Jeg ville gerne have en større have. Men af en eller anden grund, så blev den drøm ikke realiseret. Det er jeg glad for i dag. Vores børn er jo vokset op og er flyttet hjemmefra nu. De har gang i deres egne karrierer. Min mand har da også gået og lavet en masse forbedringer i huset i de mange år, vi har boet her. Det er faktisk steget ret meget i værdi. Så meget, at vi har haft råd til at tage lån, så vi har kunnet lave forældrekøb af lejligheder til vores børn, mens de studerede.

I dag er jeg glad for at bo her. Huset er ikke for stort til os begge to. Vi er meget aktive og har en stor vennekreds, som vi ser meget til. Og så bor vi altså mere centralt i forhold til indkøbs- og transportmuligheder ind til byens centrum. Og når min mand har tid, så elsker han at lave små projekter i huset. Fx har han selv slebet gulvet i køkkenet. Det var en prøvelse for mig at komme igennem. Der var støv i hele huset. Også oppe på første sal. Men det er ok. Gulvet er flot. Nu. Lakeringen er meget diskret. Jeg bryder mig ikke om skinnende trægulve.

Næste projekt er isolering

Det næste projekt, han vil have gang i, er isolering af loftet. Det er et projekt, som skræmmer mig lidt. For det første ved jeg intet om isolering af loft. Altså jeg tænker på materialerne, der skal bruges. Er de sikre? Sådan miljø- og helbredsmæssigt?Kan man få en slags tilstandsrapport mon?

Er det et projekt, han må udføre selv? Kan han klare det alene? Han er allerede ved at undersøge, hvordan han får lavet en ny gangbro deroppe. Han er også ved at rydde et af børneværelserne, så vi kan få sat alle tingene, vi har stående oppe på loftet derind, så han kan få isoleret uden at skulle flytte rundt på tingene. Han har hele projektet planlagt oppe i sit hoved. Men han har ikke udført isoleringer før. Og faktisk er jeg lidt i tvivl, om han ved, hvad han skal gøre.

Jeg har forsøgt at få ham til at kontakte en isolatør for at få klare vejledninger. Det har han ikke gjort endnu. Jeg ville ønske, at han gjorde det. Han er jo ikke professionel håndværker. Bare god til at bruge sine hænder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *