Fluefisker foredrag

Det klør i fingrene gennem hele vinteren, når man er ivrig fluefisker. Ørrederne er fredet, og det er oftest også alt for koldt til at tage ud til åen med fluestangen. Men lidt trøst er der dog at hente i de kolde vintermåneder, for i vores fiskeriforening er der medlemsmøde hver anden tirsdag aften, og vi fluefiskere bruger de fleste af disse aftener på at binde nye fluer, så vi har et lager af en fornuftig størrelse, når sæsonen melder sig midt i marts.

Men foreningen sørger også for andre former for tidsfordriv, så disse mødeaftener er faktisk meget populære med et flot fremmøde blandt medlemmerne. For eksempel havde foreningen sidste tirsdag arrangeret et foredrag med en af landets mest kendte fluefiskere, som har skrevet et par bøger om emnet. Han bookes via Athenas i Odense: www.athenas.dk

 

Det var meget interessant at høre om de mange små detaljer, som han har en veludviklet evne til at lægge mærke til og huske til senere brug, når han selv er ude at fiske. Hans analytiske evner er i hvert fald helt uomtvistelige, og han fortalte i sit foredrag, at han efter hver eneste fisketur noterer ned i en lille bog, hvilke erfaringer netop den pågældende fisketur har kastet af sig.

Således noterer han data om vejret den pågældende dag eller aften, og han udbygger det også med notater om, hvordan vejret har været de foregående dage. Det skyldes, at han gennem årene har gjort den erfaring, at det ikke kun er vejret lige her og nu, der har indflydelse på fiskenes lyst til at bide på krogen, men vejret i de foregående to til tre døgn påvirker efter hans mening også fiskenes adfærd.

Det var meget interessant for os fluefiskere at lytte til hans iagttagelser, og vi var i hvert fald enige om, at vi havde lært en hel del nyt af det foredrag.

Naturligt nok sørger vores fiskeriforenings bestyrelse for, at det ikke kun er fluefiskerne, der bliver tilgodeset med ny og nyttig viden på disse mødeaftener i vintermånederne. Vi har i løbet af en vintersæson typisk tre eller fire forskellige foredragsholdere på besøg i foreningen, og selv om temaerne naturligt nok handler om sportsfiskeri, er foredragsholderne i de fleste tilfælde ganske underholdende at høre på.

Det var i høj grad også tilfældet ved et møde i forrige måned, da en erfaren laksefisker besøgte os for at fortælle om nogle af sine oplevelser ved især norske og svenske elve, som han besøger mindst tre gange hvert år for at fange laks.

Til det brug fisker han aldrig med flue, selv om han også er en ivrig fluefisker i vores hjemlige åer. I stedet fisker han med noget kraftigere grej og bruger oftest ret store woblere til at lokke laksene til at bide.

I den mere underholdende del af foredraget fortalte han også om, hvordan han normalt var indkvarteret på sine rejser og om de pudsige oplevelser, han i tidens løb er kommet ud for i vore nordiske nabolande. Han gjorde det vældig levende, så det blev en underholdende oplevelse for os alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *