Fibernet – hvad er det?

Hvordan kan man bedst forklare den teknologi, der står bag fibernettet? Det spørgsmål kan være ret svært at svare på, eftersom de forskellige udbydere definerer deres produkter forskelligt. Hvis du blot forestiller dig en rejse med lysets hastighed, så har du den fart, som du kan modtage og sende data med ved hjælp af fibernettet. Det er nu slut med at sidde og vente på, at musikken bliver downloaded, at dine billeder bliver uploaded og at dine mails bliver sendt. Denne ventetid er helt væk med fibernettet. Hvis du kender til disse irriterende problemer, så har du langsomt internet, og den eneste løsning mod langsomt internet er, at få anskaffet sig fibernet. Fibernettet er faktisk tilmed Danmarks hurtigste internetløsning, og kan fås både til hjemmet og som mobilt bredbånd.

Hvis du skal sende information fra A til B med lysets hast, må der være en bestemt teknologi bag. Det er der naturligvis også, men hvordan kan det lade sig gøre? Jo, det er meget nemt at forklare. Hvis man skal sende noget frem og tilbage med lysets hastighed, hvorfor så ikke bruge lyset som ’transportmiddel’? Af denne grund bruges der laserlys til at sende og modtage data gennem de optiske fibre, som findes inde i kablerne. De optiske fibre er meget tynde bundter, som bliver lagt ind i dit kabel.

Der findes utrolig mange udbydere, som kan tilbyde dig flere forskellige former for bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd. Dette skyldes en massiv vækst indenfor dette emne gennem den seneste tid, og flere og flere store firmaer, vælger at handle med den eftertragtede internetforbindelse. Du kan blandt andet få fibernet gennem NRGi, hvor du altid får symmetrisk båndbredde. Det vil sige, at du både kan sende og modtage data lige hurtigt. Det gør det en del nemmere, at skulle dele feriebilleder med andre, eller når dine børn spiller computerspil online. På denne måde slipper du igen for alt for meget irriterende ventetid. Hos NRGi Fibernet får du hvad du betaler for, og det er altså fuldkommen lige meget hvor i landet du befinder dig – du vil altid have adgang til et hurtigt internet i din husstand. Fordelen er også, at alle elektroniske enheder med adgang til internettet kan kobles på forbindelsen – også helt uden, at det vil virke langsommere, når I alle sammen bruger det på samme tid.

Der er altså mange gode fordele ved at vælge en fibernet internetløsning. Mange gange får du ikke bare det lynhurtige fibernet, men får dertil også Tv og billig telefoni med i købet. Det kan på mange måder løse problemer – også rent økonomisk. Den billige telefoni er nemlig tit med 0 kroners abonnement. Hos NRGi kan du også få mobilt bredbånd (via waoo!), som kan leveres via et USB-modem. Dette modem skal du blot sætte i din computer, og så kan du være online på dit internet uanset hvor i landet du befinder dig. Det eneste krav der er til denne smarte løsning er, at der skal være en mobilmast i nærheden, det er nemlig herigennem det mobile bredbånd fungerer. Du kan læse meget mere om pakkeløsninger, Mbit, priser og meget mere på udbydernes hjemmesider. Find en samlet oversigt over bredbåndsudbydere på BRED-BAAND.DK.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *