Er Jordans streetwear?

Normalt er jeg ikke hende, der går op i tøj og mode. Jeg har over de sidste mange år opdaget, at min livsstil ikke kræver, at jeg er med på moden. Men jeg har altså også opdaget, at jeg køber tøj og sko, der er klassisk. Jeg har altid et par Levis, som jeg kan være i. Jeg har altid en t-shirt, som jeg føler, at min barm ikke bliver strammet ind i. Jeg har altid rent undertøj. Sådan er det bare. Skal jeg til fest, ja så bliver det den klassiske, lille, sorte kjole, og de høje hæle – enten med guldglimmer eller helt anonyme. Alt efter begivenheden, som jeg skal til fest til.

Skrabet budget

Derfor er mit tøjbudget meget sparsomt. Jeg køber kun nyt tøj, når det virkeligt er nødvendigt. Eller hvis jeg absolut keder mig og bare vil ud og forbruge. Og ja, når det handler om, at jeg bare skal forbruge, så bliver det igen klassikerne, jeg går efter. Et par Levis, et par gode t-shirts eller et par helt kedelige sko, uden hæl.

Smoke Grey Jordans

Men så her forleden, hvor jeg netop havde en af de dage, hvor jeg bare gerne ville bruge nogle penge på mig selv, overraskede jeg mig selv ved at købe almindeligt streetwear, sådan som jeg plejer. Men jeg købte altså også et par Jordans. Modellen: smoke grey jordans 1 – low. Det er et par sportssko, som er helt anonyme – men som er utroligt behagelige at gå med.

Det er ikke et par billige sportssko. Nej, bestemt ikke. Men det er et par sko, som jeg vil bruge og glæde mig over, at jeg har på. Og er der nogen, der kan forklare mig, hvorfor jeg ikke skulle glæde mig over at gå med et par dyre sko? Har jeg ikke lov til det? Hvem bestemmer det? Altså at jeg skal gå med en bestemt sko? Ingen! Og det er det, jeg sætter pris på i min livsstil: Kan jeg lide noget, så køber jeg det. Uanset om det er dyrt eller billigt. Uanset hvad andre tænker om produktet.
Mange mennesker vil sikkert synes, at jeg er skør, når jeg skriver sådan her. Men jeg er ikke skør. Jeg har en frihed – og jeg er glad for den. Jeg vil ikke bindes ned på et niveau, hvor jeg kun må købe eller gøre bestemte ting, som er dikteret af, at sådan gør man, når man har en indkomst, som den, jeg har.

Når jeg har råd til det

Jeg vil have lov til at bruge mange penge, når jeg har råd til det. Og det er mig, der tager konsekvensen af at forbruge for meget. Jeg ved, at der kan komme svære tider, og at jeg burde spare op i stedet for at købe Jordans smoke grey 1 – sko. Men når det nu handler om at leve livet, så er opsparinger bare meget kedelige. Det er ok at se, at kontoens slutsaldo vokser hver måned. Men er det ikke lidt mere sjovt at føle livet og vibrationerne fra andre, når man kan gå en tur og nyde, at man bliver værdsat, fordi man har gode sko og godt tøj på?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *