Entreprenørvirksomhed

Min mand har en lille virksomhed. Han er murer og har for nogle år siden åbnet sit eget firma. Entreprenør kalder han det. Indtil videre er det gået godt. Vi har set en fremgang i kontrakter, og på den økonomiske side går det, også fremad. Endeligt. Det er hårdt at starte sit eget firma i begyndelsen. Men nu efter 5 år, hvor jeg har været medhjælp i bogholderiet, kan jeg se, at jeg snart kan få lov til at trække min arbejdskraft væk fra firmaet og endeligt få lov til at søge et job, som jeg virkeligt ønsker mig. Ok, jeg er uddannet som revisor, men har altså ikke lyst til at sidde i et lille firmas regnskabsafdeling. Jeg vil ind i en stor koncern og lære mere. Jeg læser nemlig samtidigt også jura og vil specialisere mig i handelsret. Det kommer. På et tidspunkt snart.

Det koster

Men da jeg sidder og ordner regnskaberne, får jeg jo indblik i, hvad det faktisk koster at eje et lille entreprenørfirma. Og det er ikke billigt. Lige da vi startede firmaet, troede jeg, at udgifterne mest ville være til byggematerialer, kørsel og lønninger og overheads. Men sådan er det slet ikke. Fx så anede jeg slet ikke, at man som entreprenør også kan få udgifter til materialehejs. Første gang jeg så bilaget på leje af et materialehejs blev jeg lidt forbløffet. Den første tanke, jeg fik, var, at min mand har lejet en kran. Jeg måtte lige spørge ham om, hvad han skulle bruge en kran til. Opgaven, han havde på det tidspunkt, var på en 3 etagers bygning. Da jeg spurgte ham, så han på mig, som om jeg var faldet ned fra månen.

En kran?

”Jeg har da ikke lejet en kran!” Jeg spurgte ham om materialehejset. Hvad er det? Han forklarede mig, at det er sådan en elevator-agtig kasse, man kan få op i 3.sals højde uden selv at skulle bære alle materialerne. En slags container, der kan køre op og ned, så man ikke skal stå der med en kran eller en eller anden form for hejsemekanisme. Den sikrer, at materialerne bliver transporteret op eller ned helt sikkert, så der ikke er risiko for ulykker. Ok. Nu forstod jeg så, hvad et materialehejs er.
Men min lille hjerne kunne bare ikke forstå, hvorfor han ikke har købt sådan et hejs lige fra starten af. Det spurgte jeg ham også om.

Personalehejs

Han fortalte mig, at han havde været inde på et site for at undersøge, om der er nogen, der kender til steder med salg af materialehejs og måske også et personhejs. Han havde fundet et. Havde også undersøgt priserne. Han havde besluttet, at investeringen ville være for stor lige her i begyndelsen som selvstændig. Men det er absolut på hans og firmaets ønskeseddel. Der skal bare lige lægges lidt mere kapital til side, inden han vil undersøge, om det kan betale sig at få et lån og fortsætte med at købe et hejs.

Ok, vi var på det rene med hinanden om det. Nu er vi så på det sted, hvor han faktisk har muligheden og kapitalen til at kunne købe et materialehejs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *