En god kontorstol

”Så er det tid til kaffe.” Min kollega har en høj, skinger stemme, som kan skære i jern. Men hun har en pointe, når hun siger sådan noget. Det er nemlig hendes intention, at vi alle skal rejse os fra kontorstolene og holde en 10 minutters pause. Det er nemlig usundt at sidde foran en computer i meget lang tid i et stræk. Så hun har taget det initiativ, at hun gør os opmærksom på, at vi lige skal strække benene, rette ryggen og få kigget nogle andre steder hen end ind i skærmen. Hun har ret. Men det kunne måske siges på en lidt mindre skinger vis? Hvis man lige sidder og koncentrerer sig om en mail, som skal afsted til en kunde eller kollega, så er det lidt forskrækkende at høre hende.

Ergonomisk kontorstol

Vi sidder 10 personer i samme rum. Hver af os ved vores computer. Vi har et åbent kontor, og vi kan se hinanden. Det er faktisk rart. Firmaet sørger for, at vi har ordentlige arbejdsredskaber, og hvis der er en medarbejder, som har brug for en særlig kontorstol eller et særligt tastatur, så gør de, hvad de kan for at skaffe det.
Alle rejser sig for at få en frisk kop kaffe. Vi sludrer lidt om, hvad vi arbejder på om små problemer eller pudsige formuleringer, vi har læst. Vi er oversættere. Mine sprog er dansk og græsk. Lige nu arbejder jeg på en digtsamling af en af de store græske digtere. De har mange. Men det er et svært sprog at skulle oversætte til dansk. Min kontorstol får lov til at svinge mig rundt mange gange, når jeg ikke kan finde en passende frase eller bare et enkelt ord på dansk. Det er sådan en lidt dårlig vane, jeg har oparbejdet, men den hjælper mig til at vende betydninger, og ofte, så finder jeg en oversættelse, som jeg så kan arbejde videre på.

Holdbarhed

Den kollega, som sidder ved siden af mig, har spansk som sit hovedsprog. Han kæmper også i ny og næ. Og drejer sin stol fra side til side. Det var måske det, som fik mig til at skubbe min stol rundt 360 grader. Nu er det blevet en vane. Når det sker, at vi ’mødes’, så kommer vi tit til at grine, fordi vi ved, at vi har det samme problem. Dansk er heller ikke et nemt sprog. Men det er et lille og ordfattigt sprog, så en gang imellem siger vi højt, at vi er meget misundelige på ham, der sidder med norsk.
Når vi svinger med kontorstolene, så får vi ofte nogle vrede blikke. Det er, fordi stolene knirker. Og ja, indrømmet. Det kan være meget irriterende, når man sidder koncentreret over et afsnit, at stolene så knirker eller skriger. Vi har lovet, at vi nok skal smøre dem, men vi har endnu ikke formået at huske at købe olie. I næste kaffepause så vil jeg forlænge den og gå ned til forretningen og købe noget olie, så vi kan komme knirkeriet til livs. Det vil nok også forlænge kontorstolenes holdbarhed.

Vi handler alt til kontoret (og mere til) hos Justmore – dem kan vi godt anbefale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *