Billige instrumenter

Det er sent. Jeg sidder her på mit hjemmekontor og får lagt sidste hånd på en opgave, som jeg skal aflevere i morgen. Jeg nyder faktisk arbejdet. Og mens jeg ser, at det skrider frem, så lytter jeg til musik. Stille musik. Afslappende musik. Stemningsfuld musik. Jeg elsker musik. Og jeg lytter altid til musik, når jeg arbejder. Det er måske lidt mærkeligt, men jeg føler faktisk, at jeg koncentrerer mig bedre, når jeg har den rolige musik i baggrunden. Jeg ved godt, at nogen vil synes, at det er irriterende med musik på arbejdet. Jeg synes, at det er skønt.

Lære at spille selv

Og jeg har ofte overvejet at lære at spille på et instrument selv. Det er aldrig blevet til noget. Og dog, det er ikke helt sandt. Som helt lille blev jeg sendt til klaverundervisning. Det var ikke særligt sjovt. Det var en meget stram lærerinde, jeg havde. (Husk: Understreg ”lærerinde”) Hun var meget skrap og havde slet ikke erfaring med børn. Så det endte med, at jeg sparkede hende over skinnebenet og løb væk. Jeg har ikke rørt et instrument siden da. Og det er en skam.

Sangglad familie

Jeg tror faktisk, at jeg ville kunne sprede en masse glæde, hvis jeg kunne spille bare nogenlunde hæderligt på en guitar. Min svigerfamilie er jo meget glad for at synge. De synger ofte, når vi er til frokost hos dem. Det er hyggeligt. Jeg tror, det ville være populært, hvis jeg kunne akkompagnere deres sang med et instrument. Så hvorfor tager jeg ikke skridtet, og får købt mig, den begynder guitar, som jeg så var på udsalg?

Det var et tilfælde, at jeg så det. Eller var det? Var det skæbnen, der fortalte mig, at jeg er klar til at tilgive den sure gamle dame, som jeg sparkede over skinnebenet, og komme videre? Ved det ikke. Det er også ligegyldigt. Jeg har indset, at jeg har mistet mange års glæde med musik – og det skal der rettes op på.

Guitar til børn

Derfor har jeg været på internettet for at lede efter en god begynder guitar: ” Køb begynder guitar til voksne” – sætningen fungerede ikke rigtig. Så jeg forsøgte med: ”Guitar til børn”. Den fungerede. Jeg fandt adskillige sites med brugte guitarer. Og der var en bonus: Jeg fandt også adskillige sites med tilbud om undervisning i at spille på guitar.

Måske et billigt trommesæt

Nu har jeg fulgt de sites i en lille måneds tid, og jeg er så småt ved at gøre klar til at købe en begynder guitar og få en aftale i stand med en lærer. Min makker har i mellemtiden fundet et godt og billigt trommesæt – så måske er der basis for et band?
Det har taget mig noget tid, ja, men det er, fordi jeg har slet ikke haft føling med, hvor meget man skal betale for undervisning – eller en ny guitar – for den sags skyld. Det har jeg nu. Og jeg kan lave et kvalificeret køb. Tror jeg. I hvert fald ved jeg, hvad en billig begynder guitar skal koste, og hvad en dyr koster. Og det skal man altså ikke undervurdere. Jeg har fx set, at jeg kan få råd til 2 måneders undervisning, hvis jeg køber en model, som ikke er helt ny.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *