Bedste VVS og el til huset

Selvbygget er velbygget, sagde jeg smilende til min dengang ret nye kæreste, da hun lidt forundret spurgte, om det virkelig var rigtigt, at jeg selv byggede det nye hus, som vi nu her et par år senere er blevet fælles om.  Jeg tror nok, at hun beundrede mine evner som handyman, men på det tidspunkt vidste hun heller ikke, at jeg rent faktisk er uddannet tømrer, men siden har taget en ekstra uddannelse, så jeg nu arbejder som arkitekt.

Det er faktisk sådan, at jeg også selv har udført murerarbejdet på huset, for mine år som tømrer i byggebranchen havde givet mig tilstrækkeligt kendskab til det arbejde, som murerne gik og lavede på de byggepladser, jeg var på, så jeg kunne efterligne dem. Og skulle det komme til at knibe med et eller andet, kendte jeg jo stadig nogle af dem, jeg havde arbejdet sammen med, så jeg kunne jo altid ringe og bede om et godt råd.

Gør det selv

Det blev nu aldrig nødvendigt, for jeg stødte faktisk ikke på udfordringer, jeg ikke selv kunne klare. Men jeg må selvfølgelig indrømme, at der var visse dele af arbejdet med at bygge huset, som jeg måtte købe mig assistance til. Her tænker jeg på el-installationerne og arbejdet med vvs, som begge kræver en autoriseret installatør. Men også her havde jeg gode bekendtskaber, så jeg kunne få arbejdet gjort lidt billigere end normalt – ikke ligefrem sort, for det havde jeg på forhånd bestemt mig for, at jeg ikke ville have med at gøre.

Hvor er det så godt at købe VVS og el?

Jeg har lært en hel del i mine mange år i branchen, og jeg ved godt, hvad jeg skal se efter, når jeg skal købe ting og sager til et hus. Om det er nyt udstyr til badeværelset eller de mest sindrige LED pærer, er der 3 ting, der altid tæller højt:

  1. Kvalitet
  2. Pris
  3. Leveringsdygtighed

Nogle vil gerne sælge kvalitet billigt – men så kan de ikke levere. Eller det tager en evighed.

Andre sælger billigt skrammel med lynhurtig levering.

Det er faktisk kun ganske få steder, der til fulde har formået at kombinere alle 3 punkter til én højere enhed. Min leverandør hedder elvvs.dk, og jeg vil he rgive dig to links til, hvad jeg købte ind til huset. Så kan du selv dømme:

Jeg havde inviteret min nye kæreste ud at se på nybyggeriet den dag, hendes forundring over, at jeg selv klarede alt det håndværksmæssige, kom til udtryk. Selv jeg på det tidspunkt kun havde kendt hende i et par uger, var jeg allerede overbevist om, at hun var en pige med en meget sikker smag og med sans for, hvilke ting der passer godt sammen.

På spørgsmålet om hvor det er bedst at købe varmepumper til både jordvarme, luft til luf samt luft til vand, er der kun ét godt svar: Få flere tilbud og gør det nemt via: https://bedste-varmepumpe.dk/

Løsninger

Og der var nemlig nogle småting, jeg i et stykke tid havde diskuteret med mig selv om, men endnu ikke havde fundet den endelige løsning på. En af dem var, hvilken type vinduer der ville klæde huset bedst. Selv var – og er – jeg ret begejstret for den type, der har rammer af træ indvendigt, men af aluminium udvendigt. Ganske enkelt fordi den type er næsten vedligeholdelsesfri, hvorimod vinduer med rammer af træ hele vejen igennem jo har den kedelige egenskab, at de skal males udvendigt med nogle års mellemrum.

Så jeg spurgte hende til råds om de vinduer, jeg snart skulle have bestilt. Hun kiggede grundigt på huset, som blev bygget i en nærmest minimalistisk stil, og hun var hurtig til at konkludere, at vinduer med udvendige rammer af aluminium nok ville passe fint til husets udstråling i øvrigt.

Det var jeg godt tilfreds med dengang og er det stadig. Jeg slipper nemlig for at skulle svinge malerpenslen på de udvendige vinduesrammer, for den lakerede aluminium tager ikke skade af vind og vejr, så her indskrænker vedligeholdelsen sig til en hurtig aftørring med en fugtig klud et par gange om året.

Hun var i øvrigt også den, der overtalte mig til at få installeret røgalarmer i hele huset – bare for en sikkerheds skyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *