Kay Bojesen

Der er nogle danskere, der bare fortjener hæder og ære – særligt de danskere, der har bidraget til vores fornemme kulturarv. Af bidragere til vores kulturarv tæller vi opfindere, digtere og ikke mindst designere. I Danmark er vi kendt for vores gode humør, men vi er også kendt for at levere Skandinavisk design i absolut topklasse. Nogle af de mest velkendte danske designs indenfor eksempelvis isenkram er verdenskendte, og de eksporteres i massevis. En af de danskere designere der i høj grad har bidraget til udviklingen og udbredelsen af dansk isenkram, er Kay Bojesen. Køb Kaj Bojesen og mange andre kendte brands indenfor isenkram hos disse isenkræmmer på Novaindex.com.

Kay Bojesen blev født i 1886, og havde sit virke som designer og sølvsmed. Danskeren kom i en ung alder i lære hos selveste Georg Jensen, hvor han blev udlært sølvsmed. Han fortsatte herefter til Paris, og arbejdede som svend hos parisiske sølvsmede.

Kay Bojesen blev selv sølvsmedemester, og har arbejdet flere år i administrationen for bl.a. Bing og Grøndahl samt store kunstudstillinger. Den danske designer oprettede dog sit eget værkstedet i 1933, hvor han begyndte at lave sit meget berømte isenkram og legetøj. De tidsløse design og de flotte figurer gav ham en titel som Kongelig Hofleverandør. Kay Bojesen er, på trods af hans uddannelse som sølvsmed, meget kendt for sit isenkram lavet i træ. Særligt hans berømte designs Kay Bojesen Abe og Livgarden har fået en renæssance i både ind- og udland.

Den perfekte gave

Jeg kender ikke ret mange, der ikke finder noget sødt og flot i Kay Bojesens naive designs. Uanset om du leder efter en gave til de helt små eller de lidt ældre, så vil dansk design fra Bojesen ramme plet. Danskeren finder sin inspiration i legetøjets naive verden, men resultatet er flotte linjer og dansk kulturarv.

En af de helt store glæder ved at give en gave, er en viden om, at den kan bruges i mange år frem – og det er du uden tvivl sikret med isenkram fra Bojesen. Hans flotte designs har været populære siden 1930’erne, og opmærksomheden omkring hans produkter er blot steget med årene. Hvis du leder efter den sikre gave til jul, så er dansk isenkram vejen frem.

Kilde: Novaindex.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *