Energirenovering omfatter en varmepumpe

Når man snakker om energirenovering, kommer man ikke udenom en varmepumpe. Især hvis din nuværende opvarmningsform er et gasfyr eller et oliefyr, så kommer pumpen i den grad på tale.

Der findes overordnet 3 typer varmepumper:

Hver af ovenstående varmepumper egner sig til den ene eller den anden boligform, og én ting er sikker; de er populære som aldrig før! Især fordi det er muligt at få tilskud til installation af varmepumpe. Og ja, det er sågar muligt at leje en varmepumpe også, hvis ikke du vil købe en.

Gør det lettere at energirenovere

Står man overfor større renovationer og ønsker at formindske den mængde energi, som husstanden bruger, har det indtil nu været meget svært at forholde sig til for almene boligejere. Hvilken effekt har et givent tiltag på husets energi og på den økonomiske bundlinje?  Udnytter man dette tiltag bedst muligt? 

Alternative energiformer indebærer ofte en stor startinvestering, så det kan nemt blive en dyr investering, hvis man ikke udnytter energien optimalt. Men nu tager den nye ordning DINbolig kampen op mod den vanskelige renoveringsproces!

Klar besked med DINbolig

Det er Energistyrelsen og 9 af landets kommuner, der er gået sammen om at lancere projektet. Planen er, at ordningen skal gå landsdækkende i løbet af sommeren, og forløbet er i sig selv ganske enkelt. Kommunerne har nemlig givet tilbud til relevante aktører (f.eks. arkitekter, tømrer og ingeniører) om at uddanne sig til DINbolig rådgivere.

Med en uddannelse indenfor DINbolig-ordningen bliver rådgiveren ført helt ajour med de mange facetter af en bolig, der spiller ind og kan påvirke faktorer indenfor energibesparelsen. Den renoveringsklare boligejer kan så henvende sig, hvilket sætter et forløb i gang, der gerne skulle ende med en mere energivenlig, besparende bolig.

For boligejeren foregår DINbolig-forløbet sådan her:

  • Du finder en DINbolig rådgiver på DINbolig.dk og indleder en samtale omkring det, du ønsker at få gjort.
  • Du bliver rådgivet omkring dine ønsker vs. budget, og sammen finder I den bedste løsning.
  • Med økonomien på plads går selve processen i gang. Du kan stå for byggeprocessen selv (evt. indsamle tilbud fra steder som bedrebyg.dk) eller du kan få mere rådgivning fra Boligordningen, hvis du er i tvivl.
  • Når projektet er færdig, får du instruktioner om betjening, og der følges op efter et år.
  • Sagt med andre ord gør forløbet, at man ikke længere selv står med det, og man kan være sikker på, at den rådgivning man får, er korrekt, up to date og autoriseret af energistyrelsen.

Fordelene ved at energirenovere med en varmepumpe

Der er rigtigt mange fordele ved at gøre sit hjem mere energivenligt. Se bare her:

  • Det sparer penge. Hvis det bliver gjort på den rigtige måde, tjener selv store investeringer sig hjem igen over tid. Og man kan selvfølgelig allerede fra første år mærke det i forhold til mindre omkostninger til f.eks. varme og strøm.
  • Det øger markedsværdien af huset. Et hus med bedre energiudnyttelse har øget boligværdi i forhold til salg. Selvom reevaluering af dit hus’ energimærke ikke som udgangspunkt er del af selve DINbolig ordningen, kan man bede om dette som del af forløbet.

Det giver bedre indeklima, når boligen er godt isoleret. Træk, kolde arealer osv. formindskes, og det gør det generelt bedre at opholde og bo i et hus, der har energien i orden. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *