Sommershopping – Er du klar til det gode vejr?

Sommershopping – Er du klar til det gode vejr?

Bedst som vi troede, at det triste vejr ingen ende havde, lover meteorologerne nu solkin og op til 20 graders varme allerede på onsdag. Selvom de fleste har gået og sukket efter bedre vejr, gætter jeg på, at de færreste har forberedt sig på sommeren. Derfor dette indlæg, der gerne skulle ruste dig lidt bedre til det gode vejr.

Sommerindkøb?

Sommershopping el. sommerindkøb er, som du måske kan gætte, et begreb, jeg selv har opfundet. Idéen til begrebet opstod sidste år, da min familie og jeg så småt begyndte at planlægge vores årlige sommerferie. Selvom ferien skulle holdes i vores sommerhus ved Vestkysten, blev indkøbslisten længere og længere, og dér gik det op for mig, at sommeren rent faktisk er ligeså dyr – hvis ikke dyrere end julen, som man jo ellers siger at være den dyreste tid på året.

Hvad skal man købe?

At holde ferie i eget sommerhus er naturligvis billigere end at gøre det i en lejet lejlighed i Sydfrankrig, men set over hele sommeren ender vi alligevel med at bruge mange penge. Gasflasker til grill, havemøbler, udflugter & aktiviteter, broafgift, , benzinpenge, badetøj til børnene, solcreme mv.

Spar penge

For ikke at stå med alle udgifterne på een gang, plejer vi i god tid at begynde at købe ind til sommerferien. Mange af de ting, der skal købes ind kan fås hele året, og typisk er grilludstyr og andre sommerting faktisk meget billigere i vintermånederne. Det skyldes dels at sommervarer ikke sælger ret godt om vinteren, dels at der kommer nye modeller til butikkerne i løbet af foråret.

Outlets

Flere steder i landet er man begyndt at åbne såkaldte outlets, der sælger alt lige fra arbejdstøj til køkkenredskaber. Et af landets største outlet-området ligger i Ringsted, og her finder du både badetøj, grilludstyr, solbriller m.m. til priser, der er til at betale. Grunden til at outlets kan sælge mærkevarer så billigt er, at de primært sælger udgåede varer og/eller sidste års kollektioner.

Udover de fysiske outlets findes der også masser af hjemmesider, der specialiserer sig i at købe restpartier og udgåede varer hjem. Her kan du også gøre en god handel, hvis ikke det gør dig noget, at bikinien ikke er sidste nye skrig fra fabrikken.

Eje eller leje?

En anden ting, man mange gange kan spare penge på, er, at leje i stedet for at købe. Pga. krisen er der over de seneste par år åbnet et utal af udlejningsvirksomheder, fordi folk ikke længere har råd til bare at købe alting. Vi havde længe overvejet at købe en tagboks, så vi kunne have mere med på sommer- og vinterferier, indtil vi for to år siden opdagende, at det næsten ingenting koster at leje en tagboks i stedet.

Udover at spare penge, slipper man også for at have den store box stående i garagen, ligesom man ikke skal bekymre sig om at designet forældes eller ikke passer til den nye bil. Efter ferien returnerer du jo bare den lejede tagbox – og næste år får du så en helt ny model. Smart.

1 Comment

  1. Der er ingen tvivl om at sommeren er ret dyr. Næstyen uanset hvad, hvordan og hvornår man tager på sommerferie så koster det penge. Jeg har i en del år holdt min sommerferie hjemme, men det bliver det ikke billigere af. For så render jeg rundt i min have og finder på alle mulige sjove ting som der skal laves i huset… og det koster altså også en del. Jeg er dog helt på linie med at man skal købe sit sommerudstyr om vinrteren – uanset hvad det så er for noget udstyr. Haveredskaber eksempelvis noget billigere om vinteren nogle steder.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *