Langt om længe er mine forældre blevet klogere

Jeg kommer fra et hjem hvor både min mor og far var rygere. Det var ikke noget jeg tænkte så meget over på det tidspunkt, men efterfølgende så kan man da godt grine lidt over det holdningsskift der har været med hensyn til rygning. Jeg kan huske mange forskellige bilture med dem, hvor der blevet røget i bilen, og det var ikke noget med at åbne vinduerne, nej det var bare rygning i bilen. Det er ikke noget de selv gør længere men det er meget sjovt, for det tror jeg ikke der er ret mange der kunne finde på i dag.Der er sket meget indenfor holdningen til rygning. I dag er det ikke længere lovligt at ryge indenfor på offentlige steder. Det er ikke særlig mange private hjem hvor der bliver røget i i dag, og når man er i byen, så er der næsten ingen steder, hvor det er ok at ryge. I Danmark der følger lovgivningen meget med i, hvad man gør i USA, og her er man gået endnu længere enkelte steder. I New York er det fx. ikke længere lovligt at ryge på offentlig område, og det er jo næsen det samme som at forbyde rygning. Der er ikke rigtig nogle bygninger hvor man må ryge mere, så hvis man kommer derover som turist, så kan man lige indset, at man ikke kommer til at ryge i den periode hvor man er derover. Det er en vild udvikling set i forhold til i Danmark. Det er dog noget som man nok skal regne med at se meget mere til i Danmark også.

Noget af den udvikling man har set, den tror jeg ikke mange havde forestillet sig var muligt. Hvis man for 20 år siden ville have fortalt folk, at det ikke skulle være lovligt at ryge på de lange flyveture, så tror jeg ikke der var mange der ville have troet på det. Det var ikke noget man have forestillet sig, kunne lade sig gøre. I dag er det dog sådan, at der nok ikke er noget man ikke kunne forestille sig. Jeg vil også gætte på, at vi indenfor de næste 10 år ser en debat omkring rygning i det offentlige rum. Der vil noget blive en heftig debat, men jeg er næsten sikker på, at det nok skal blive vedtaget. Rygning er noget man er meget efter, på grund af den sundhedsrisiko der er i det.

Med hensyn til mine forældre, så er det faktisk også sket meget. For et par år siden, der besluttede først min far og senere min mor, at de ville stoppe med at ryge. Det kom som noget af et chok for mig da jeg hørte det første omgang. Jeg fik at vide, at det første de ville gøre var, at anskaffe nogle e cigaretter, for på den måde så kunne de fjerne den farlige røg, og over på den ufarlige e cigaret. Det gik rigtig godt, for det tog ikke særlig lang tid, så var de helt færdige med cigaretter. Derefter så gik de i gang med at trappe ned på bruge af e cigaretter, og i dag er de helt ude på den anden side.