Info om espressomaskiner

Info om espressomaskiner

Antallet af espressomaskiner i de danske hjem er eksploderet de seneste par år. Grunden til dette er at producenterne har lavet nogle mindre og billigere modeller, som passer godt ind i de danske husstande. Førhen var espressomaskiner noget man fandt på restauranter, kantiner og på cafeterier.

Typer af espressomaskiner

Der findes forskellige typer af espressomaskiner, men det er specielt espressomaskiner med de såkaldte kapsler som er blevet rigtigt populære.  Det er også super nemt og laver noget ganske udmærket kaffe. Ulempen ved denne type, er at det er rigtigt dyrt og lave en kop kaffe. Det er fordi producenterne, har været så snedige at lave maskinerne, således at det kun er ved dem man kan købe de kapsler som skal i maskinen. Dermed diktere de selv prisen og tjener fedt på kunderne i mange år.

Semiautomatiske espressomaskiner er lidt ligesom dem med kapsler. Her skal man dog selv smide kaffebønnerne i maskinen, og så laver den kaffen. Her har man selv mulighed for at sætte sit præg på smagen, ved at ændre på nogle parametre. De er typisk lidt dyrere end kapsel maskinerne, men man kan sagtens finde en til en fornuftig pris, og de ligger som regel en del under prisen på en fuldautomatisk espressomaskine.
Fuldautomatiske espressomaskiner ser man typisk på arbejdspladser, cafeterier og lignende. Her trykker man på en knap og så laver den en kop kaffe. Her er der ingen mulighed for at have indflydelse på smagen. De ligger også typisk i den høje prisende, og generelt er de ikke velegnet til private hjem.
Manuelle espressomaskiner er for den fanatiske kaffebrygger som vil have mulighed for selv at styre smagen af sin kaffe. Her skal man selv stå for at presse, og det er noget som er sværere end man tror. Det er nemlig vigtigt man presser med det helt rigtige tryk, for at få den gode smag. Det er noget som tager lang tid at lære og mestre.

Kaffebønner til espressomaskiner

Køber du en espressomaskine der bruger de såkaldte kapsler, er det selvfølgelig dem du skal købe og du kan ikke bruge almindelige kaffebønner. Men har du en anden espressomaskine skal du have fat i kaffebønner. Kaffebønnerne er noget af det vigtigste, og er dem der er afgørende for smagen af kaffen. En generel finger regel for valg af kaffebønner til espresso er det skal være mørkristede kaffebønner. Få mellemristede kaffebønner kan også være gode. Der er dog en generel enighed om at let ristede kaffebønner ikke egner sig til at lave espresso.

Når man har købt sine kaffebønner skal de også males. Det er også afgørende at bønnerne bliver malet så de har den helt rette konsistens. Mange mener det bedste er hvis de bliver malet så konsistensen er lidt finere end granuleret sukker. Man skal passe på man ikke for dem malet for fint, da det kan medføre en masse problemer.

Der er stor forskel på kvaliteten af espressomaskiner, det kan derfor være en god ide at søge efter nogle tests af de forskellige modeller, inden man beslutter sig.

1 Comment

  1. Det kan nu godt undgåes at købe de forskellige dyre kapsler. Fx findes der nespresso kapsler der er genopfyldige, således at man selv kan putte kaffe i dem og dermed spare lidt på prisen.

    Dermed behøves det ikke være sindssygt dyrt at eje en kapselmaskine. 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *