Hvad er en e cigaret og hvornår blev den opfundet?

E cigaretten princippet kan spores helt tilbage til 60‘rne, hvor en Herbert A.gilbert tog patent på den første “e cigaret” kaldet en “røgfri tobaksfri cigaret”. Ideen med en røgfri tobaksfri cigaret var, at man skiftede det afbrændte tobak og papir ud med en opvarmet damp smagsvæske. Faktisk på nogenlunde samme måde som en e cigaret virker i dag. Vil i se hans patent, så læs mere her

Efterfølgende  tog Hon Lik en farmaceut bolden op i 2000 og opfandt den moderne e cigaret, som mange går rundt og damper på nu. Den moderne e cigaret kan f.eks købes her http://www.smartsmoke.dk

E cigaretten ligner et stålrør med et mundstykke, flere vil endda sige, det ligner en kuglepind.

E cigaretten består af et batteri, en brænder kaldet en atomizer, en væskebeholder kaldet en cartridge og et mundstykke. Det vil du kunne se på billedet herunder.

E cigaretten fungerer på den måde, at du suger i e cigarettens mundstykke og aktivere batteriet, så brænderen kan danne den damp, som du inhalerer.

Dampen, som man inhalerer, kommer fra den væske, som man påfylder e cigaretten. e-væsken, som den også bliver kaldt, kan have mange forskellige smagsvarianter. Det er ikke kun tobakssmag der findes, men også rigtig mange andre. Du kan få lige fra bacon smag til  jordbærsmag. De mest gængse af de specielle smagsvarianter er helt sikkert æble og redbull. Du kan rent faktisk få e væske, der er økologisk.

Hvorfor er der så mange, der bruger disse e cigaretter?

Ud fra nogle brugerundersøgelser jeg har haft med kunder, er der ca 70% der skifter til dem, fordi de mener, det er sundere at dampe på disse e cigaretter. De får jo ikke den tjæreholdige røg ned i lungerne plus det afbrændte papir.
De sidste 30 % har skiftet til e cigaretter, fordi de syntes, det er blevet for dyrt at ryge.

Det som begge grupper har til fælles er, at de kan mærke en markant positiv forskel på deres krop. Den viden har jeg fået udfra den tilbagevendende kundescare, jeg har en dialog med fra dag til anden.

Skifter man ikke bare en dårlig vane ud med en anden?

Nej bestemt ikke, for det er meget lettere at stoppe med at dampe e cigaretter, end det er at stoppe med at ryge almindelige cigaretter. Jeg er af den overbevisning, at man skal bruge e cigaretterne til at stoppe med at ryge, ikke til at forsætte sin rygning med.

Jeg selv har røget i mange år og i dag damper jeg kun, når jeg er til sociale arrangementer med andre som ryger eller damper.

Husk på det er aldrig for sent at skifte livsstil.