Hold styr på din fryser

Hold styr på din fryser

Du skal ikke kun tænke på om din fryser er A+ mærket eller hvor hurtig din fryser kan indfryse frostvarer, men også hvordan du får organiseret din fryser så du undgår madspild, og får brugt de ældste frostvarer først.

Frysermad kan ikke holde sig uendeligt

Hvis du gør lige som jeg gjorde tidligere, så har du ikke styr på indholdet i din fryser og det resulterer i madspild og/eller dårlige fødevarer.

Sådan får du styr på din fryser

Lav et regneark (eller lignende) hvor du laver inddelinger som passer til hvilke frostvarer du normalt har. Ud for hver frostvare skriver du et tal som angiver hvor mange enheder du har af den pågældende frostvare, og når du tager en frostvare ud, nedskriver du tallet og du vil til enhver tid vide hvad du har på dit frostlager.

Din fryseliste kan for eksempel se ud således:

  •  Pålæg
    •  Roastbeef: 2
    •  Kødpølse: 1
    •  Wienerpølser: 1
    •  Leverpostej: 4
  •  Kød
    •  Hakket oksekød: 7
    •  Hakket svinekød: 4
    •  Okse højreb: 1
    •  Roastbeef: 1
    •  Skinke: 1
  •  Færdigretter
    •  Ris og boller i karry: 3
    •  Lasagne: 2
    •  Fastfood
    •  Pomfritter: 4
    •  Forårsruller: 6
  •  Is
    •  Vanilieis: 2
    •  Jordbæris: 1
    •  Sodavandsis: 20

Hvis du sørger for at holde din liste over frostvarer opdateret hver gang du fryser noget ned og/eller tager frostvarer ud, så kan du meget nemmere planlægge din madplan.

Hold styr på din fryser

Lige som resten af dit hjem, så er det en god ide at holde styr på din fryser, så du nemmere kan holde styr på dine madvarer.

Selv gør jeg det ved at gruppere de forskellige madvarer på hylder og i skufferne.

På de øverste hylder er der primært gjort plads til madvarer som både kan indgå i morgenmad, frokost og aftensmad. Det er for eksempel diverse pålæg, rugbrød samt pølser, inde bag ved basismaden står is, som ikke så tit skal tages ud.

I skuffer under basismaden er der mad som oftest indgår i aftensmad, det er for eksempel hakket kød, kød i mindre udskæringer og frosne grøntsager.

I skufferne under findes blandede færdigretter, pomfritter og større stege.

Nederst er der supper og rester fra tidligere måltider, som er portionsanrettet i mindre portioner, så de er til at tage op hvis ikke hele familen er hjemme til aftensmad.

Madvarer storkøb

Køber du kød ind i store portioner, skal det ompakkes til portioner som passer til en dagsration, afhængig af hvor stor en del kød der indgår i din daglige madration og hvor stor din famile er, vil portionerne være større eller mindre.

Især hakket svinekød, hakket oksekød og hakket flæskekød (svin og ko blandet) kan være svær at kende forskel på, de fleste fryseposer har felter til at skrive på, men selv skriften fra en kuglepen kan være svær at læse når kødet er frosset og her kommet mit tip til dig. Jeg er begyndt at bruge Dymo labels og de har den fordel at de er:

  •  Nemme at udskrive
  •  Kan læses selvom de har ligget lang tid i fryseren
  •  Billige
  •  Kan bruges til flere poser pr label

Grunden til at jeg har valgt Dymo labels er at jeg har erfaring med Dymo labelwriter fra mit arbejde.

Har du styr på din fryser? Kom gerne med din mening om hvordan din fryser er organiseret

2 Comments

  1. Tak for et godt og informativt indlæg! Keep up the good work. 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *