Selvom man har født kan man godt få sin krop tilbage.

Selvom man har født kan man godt få sin krop tilbage.

Det er ca. 3,5 måned siden, jeg fødte Gustav. Gustav er en ret stor baby og det var han bestemt også, da han blev født. Han vejede 4700 gram og var 57 cm, så baby kan man jo næsten ikke kalde ham. Det var nu ikke kun ham der var stor på det tidspunkt, han blev født, det var jeg bestemt også. Det nagede mig gevaldig meget, da jeg altid har prøvet på at passe min krop. Jeg er ikke fanatiker på nogen måde, men hvis jeg skal sige det selv, havde jeg en god krop, før jeg blev gravid. Jeg kan sige så meget, at jeg tog 35 kilo på. Det er ret meget når man kun er 170 cm.

Efter jeg havde født Gustav frygtede jeg, som alle andre gravide, ikke at få min krop igen. Jeg blev faktisk ret deprimeret over at se mig selv i spejlet. Det resulterede i, at jeg faktisk ikke lavede andet end at sidde hjemme og fodre Gustav med glas sutteflaske og æde kager dagen lang. Fordi Gustav fik sutteflaske er på grund af, han ikke tog på af modermælken. Det vil sige, at jeg heller ikke kunne tabe mig ved at amme. Det er jo mange kvinder der mener man gør, altså taber sig af at amme ens baby.

Efter en måned var jeg faktisk kommet over min graviditets vægt og det gjorde mig utrolig ked af det. Jeg havde det på ingen måde godt. Det gik jo ud over vores nystartet familie og det var absolut ikke sjovt for dem. Min mand blev så desperat og satte simpelthen foden i gulvet. Han kom hjem en dag med et stort smil. Jeg spurgte straks om, hvad han smilede af. Han havde en overraskelse til mig i garagen nemlig en babyjogger plus en baby kørepose. Jeg følte mig jo straks truffet og sagde hurtigt og bestemt, uden at tænke mig om, “når du syntes nok jeg er fed var?”. Han svarede hurtigt tilbage “ja det er du, men det har intet med sagen at gøre, for jeg elsker dig for den du er og det ved du. Jeg kan bare ikke klare at se du ødelægger dig selv både psykisk og fysisk. Den glade pige, som jeg kender og mødte, er der bare ikke mere”.

Den melding gav mig noget af en opvågning. Jeg var godt klar over den var gal, men ikke så gal. Efter en ordentlig omgang gråd og trøsten fra min mand, klædte jeg mig i et løbesæt og drog ud på en lille løbetur, alene vel afmærket. Efter den lille løbetur kunne jeg allerede mærke en kæmpe forskel, jeg begyndte ligesom at lyse op inden i. Dagen efter tog jeg og med Gustav godt pakket ind i køreposen i løbejoggeren ud på en ny lille løbe/powerwalk tur. Det blev lynhurtigt til en vane at løbe stort set hver dag, og for Gustav var og er det bare lykken at komme med. De små løbeture er nu blevet til 10 kilometer ture og min figur er endelig kommet tilbage strammer og mere fit. Min kæreste er noget kun benovet over mig og har rost mig til skyerne, det er jo super dejligt og det har givet mig et meget bedre velværd.

Tænker jeg tilbage, ville jeg aldrig tro, at jeg ville få min form igen og havde faktisk opgivet at få min form igen. Det tror jeg faktisk er problemet for rigtig mange kvinder. Vi har en tilbøjelighed til at opgive for hurtigt. Til jer der tænker sådan, har jeg kun en ting at sige, ”kom i gang nu og ikke i morgen, det vil hjælpe dig selv til at få et meget bedre liv både inden i og uden på. Ikke nok med det, så vil du få et helt nyt overskud, som du vil kunne bruge på din familie”.

Har du lignende historier så skriv endelig din historie her i kommentaren, det vil jeg blive glad for.

Lad os hjælpe nogle kvinder der næsten har opgivet.

Her er en video til hjælp, så i kommer godt i gang. God fornøjelse

 

3 Comments

  1. Rigtig god historie og jeg kan nikke genkendende til rigtig meget af det. Jeg har selv kæmpet med en masse overvægt efter to graviditeter og er nu endelig ved at have en krop, hvor jeg er godt tilpas. Jeg har prøvet alt, jeg har vejet maden og gået til alverdens fitness. Men det hjalp først da jeg tog og slappede af og blev mere realistisk omkring mit vægttab. Jeg har senest deltaget i en slankeskole på effektivkur.dk, det var dejligt uforpligtende og det virker bedre på mig, end at skulle igennem en masse selvpineri.

  2. Der erjo ingen grund til at gå i panik over at veje lidt for meget kun 3,5 måned efter en fødsel. jeg kan godt forstå kvinden gerne vil have sin egen krop tilbage, men der er jo ingen grund til at gå i panik. Huden skal jo alligevel lige stramme sig op igen.

    Så derfor – Ro på piger

  3. Jeg er enig med Lars her. Men jeg kan da godt forstå, at piger gerne vil tilbage til udgangspunktet – sådan cirka. Tak for de gode råd, som jeg vil give videre til min kone 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *