E cigaret startpakke – Starten til et sundere liv

Du kan ikke undgå at have lagt mærke til, at der er rigtig mange der er begyndt at gå rundt med en e cigaret. Jeg kan huske hvad jeg selv tænke da jeg så det første gang. Dengang så det lidt underligt ud, men det var jo noget man blev vandt til at se ret hurtig, som med så meget. Jeg er selv ryger, så jeg kunne ikke undgå at lægge mærke til det, for jeg har gennem en lang periode tænkt på, at stoppe med at ryge. Jeg har været ryger gennem 14 år nu. Jeg startede den gang jeg var ganske ung da jeg startede med at ryge, og der var det jo nok fordi der var så mange andre der røg til fester. Mit problem var jo så bare, at hver dag blev til en fest for mig, så jeg røg hele ugen. Der fik ikke lang tid, så var jeg oppe og ryge en pakke cigaretter om dagen. Når man er ung, så tænker man jo ikke så meget over det, og selvom man læser omkring de sundhedsrisici der er ved at ryge, så er det svært at forholde sig til at død før tid, når man er så ung. Efterhånden som tiden går, så begynder man dog at tænke meget mere over det, og lysten til at stoppe bliver svære og svære. En dag var det nok for mig, og jeg besluttede mig derfor til, at nu ville jeg ikke ryge mere tobak

En ting er dog at gå fra en beslutning til at stoppe, og en anden ting er rent faktisk at gøre det. Det var her jeg begyndte at tænke over en e cigaret startpakke. Det tog ikke så langt tid fra jeg fik den tanke, og indtil jeg fik den anskaffet. jeg var nemlig godt klar over med mig selv, når når jeg havde røget så lang tid, så var det ikke bare lige noget jeg kunne stoppe med fra den ene dag til den anden. Jeg fik den bestilt, og den ankom med Post Danmark. Jeg var super spændt på at komme i gang, og jeg havde forberedt min familie på, at der nok ville være en periode, hvor mit humør ikke ville være så godt, og at jeg måske nok også ville tage en hel del på. Jeg fik startet op på projekt “ikke mere tobaksrøg” til mig. Det gik super godt allerede til en start, og jeg det påvirkede slet ikke mit humør, for jeg fik den nikotin som jeg havde fået den gang jeg røg tobaksrøg. Jeg havde fra starten lagt den taktik, at jeg ville give mig selv lov til at tage en cigaret med tobak, hvis ikke jeg kunne holde det andet ud. Der var et par gange, hvor jeg gjorde brug af den ret. Det var typisk når jeg skulle i byen, og fik noget rødvin, så blev lysten bare lidt for stor. Det var intet problem, for næste dag når jeg stod op, så havde jeg  slet ikke lyst til lugten af tobak.

I dag er jeg kommet så langt, at jeg er begyndt at nedtrappe mit forbrug af e-cigaretten også, og jeg bruger den ikke særlig meget i dag. Jeg har en plan om, at jeg lige så stille og roligt vil trappe ud af mit forbrug og e cigaretter også, for når det går så godt, så kan jeg jo lige så godt forsætte med at trappe ned. Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg er total nikotin fri, inden der er gået 6 måneder. Det eneste jeg er bange for, er jo faktisk at tage på, for i perioden hvor jeg har brugt min e-cigaret, der har jeg slet ikke taget på, som jeg ville have gjort, hvis jeg bare havde stoppet total med det hele, fra den ene dag til den anden.