Acerola  – Bæret med den sjove men gode smag

Hvis du endnu ikke har smagt det lille sjove Acerola bær, så har du noget at glæde dig det. Det har ikke taget særlig lang tid for det lille bær at blive helt utrolig populært i Danmark, og det hænger ikke kun sammen med den sammensætning en Acerola har, for det er et helt unikt og sundt bær, der indeholder så mange gode vitaminer og mineraler, så man ikke rigtig kan sammenligne det med andre.Det er sjovt som nogle fødevare gør deres indtog med en sådan fart, at man ikke ser det særlig tit, men når det så sker så er det noget jeg lægger mærke til. Acerola har været kendt i generationer i Sydamerika hvor det vokser, og alligevel så er det ikke kommet til Europa før for cirka 10 år siden. Grunden til at det bliver udbredt i Europa er den helt enkelte, at vi er begyndt at rejse mere, og når vi rejser så er det typiske længere og længere væk. Derfor er der efterhånden en del personer der har været en tur i Sydamerika, hvor en del så gør rigtig meget ud af, at smage på nogle af de lokale ting, og derfor har de så også smagt Acerola. Det har en meget speciel smag, så derfor er det også noget folk lægger mærke til når de smager det. Der har været mange forsøg på, at beskrive smagen, men det er som om at det aldrig helt lykkes. Grunden til dette er den helt enkelte, at smagen ikke kan beskrives, for den er helt speciel, og derfor har man svært ved at sammenligne den med nogle andre ting. Når man alligevel forsøger at gøre det, så er det typisk noget i stil med, at det er en blanding af forskellige frugter som fx. jordbær, stikkelsbær, pære og ikke mindst kvæde. Det er måske lidt svært at forestille sig, at lave et mix af de bær, og derfor er det da også noget man skal smage.

Det kan være meget svært at komme i nærheden af Acerola, men mindre man altså lige tager derned. Hvis man ikke har mulighed for det, eller man måske ikke har lyst til at rejse så langt, så er der dog andre muligheder for at smage på det bær. Heldigvis så har der været en del forskning i, hvordan man bedst bevarer de mange vitaminer og mineraler der findes i bæret. Der har man fundet ud af, at det gør man bedst hvis man fryser det lige efter man har plukket det. Det betyder så også, at man uden problemer kan købe Acerola på frost i Danmark. Når du bestiller, så kommer det direkte hjem til dig, for det er ikke noget du finder i det lokale supermarkedet, så udbredt er det ikke alligevel. Når du modtager din levering, så kan du godt glæde dig til at smage det, for den smagsoplevelse der vente dig, den vil du bliver ved med at huske i lang tid. Der er mange de skal lige vende sig til smagen, men der går typisk ikke særlig lang tid, inden man er solgt og derfor bliver ved med at købe det. Det er en helt eventyrlig smag, og i modsætning til så mange andre ting der smager godt, så er det faktisk rigtigt sundt, så med andre ord så kan du spise eller drikke det med rigtig god samvittighed.